Știm că zahărul nu este sănătos, iar intoleranța la gluten poate da bătăi de cap, așa că de ce să nu evităm ingredientele ce ridică probleme? Prăjiturile paleo sunt și sănătoase, dar și arătoase. Cum se face tortul acesta:
foto tort de ciocolată fără zahăr Shutterstock
INGREDIENTE
Pentru blat:
400 g făină de migdale
60 g făină de cocos
100 g cacao neîndulcită
2 lingurițe praf de copt
60 g ulei de cocos (lichefiat)
130 g lapte de cocos
3 ouă la temperatura camerei
5 linguri miere
Pentru crema de ciocolată:
350 g lapte de cocos
2 linguri miere
4 linguri cacao neîndulcită
½ linguriță esență de vanilie
Pentru ornat:
6 linguri lapte de cocos
100 g ciocolată neagră, fără zahăr
MOD DE PREPARARE
Încălzește cuptorul la 160 de grade Celsius. Tapetează cu hârtie de copt o tavă rotundă, pentru blat.
Asamblează tortul astfel: După ce ai tăiat blatul în două, pe prima bucată întinde toată crema de ciocolată, apoi așază deasupra a doua jumătate de blat. Pe deasupra întinde ciocolata topită.
foto tort de ciocolată Shutterstock