INEDIT: Cum au slăbit cititoarele Avantaje

Cum au slăbit cititoarele Avantaje

Kilometrii alergați pe asfalt sau gimnastica „hard' în sala de forță, nu a fost nicicând conceptul de wellness feminin. Află cum au slăbit cititoarele Avantaje și ce căi mai plăcute au găsit pentru a elimina kilogramele acumulate după fiecare vacanță de vară. 

Cum au slăbit cititoarele Avantaje

Bicicleta: cost mic și reduce „burtica'.

Anda are 38 de ani și este economist la o companie de transport auto. Locuiește în Turda cu soțul ei Raul și fiica lor de patru ani, Liliana.

„Am cheltuit, în ultimii ani, mii de lei pe abonamente la sălile de fitness când, ce ironie, ciclismul (singura formă de mișcare care chiar îmi place) este virtual gratis. Am încercat tot: cursuri de gimnastică (dar nu am ajuns mai departe de ședințele de introducere); aerobic (care te stoarce de puteri); Pilates (care a fost tonifiant, dar nu m-a ajutat deloc cu grăsimea din partea superioară a corpului) șau înot. Purtam mărimea 50 și eram disperată să slăbesc, dar exercițiile mi se păreau un chin. Până ce, o vecină mi-a propus să mergem cu toții cu bicicletele împreună cu ea și fiicele ei. Așa că mi-am șters vechea bicicletă de praf, am împrumutat un scaun pentru fiica mea și i-am dat bice. La început, mi s-a părut foarte greu, dar în câteva zile a devenit mult mai ușor și am ajuns la aproape 10 kilometri pe zi, cinci zile pe săptămână. La început mergeam doar pe vreme frumoasă, dar  trecut acum la geci impermeabile și deseori uit că am și mașină. Am ajuns la măsura 46 și încă scad, deși nu țin o dietă. Dar mănânc mai mult, de vreme ce am nevoie de un mic dejun consistent care să îmi ofere energia necesară pentru drumul până la școală. Stomacul meu este mai plat și picioarele sunt foarte bine tonifiate. Tenul îmi arată mai curat și aerul proaspăt mă face să mă simt revitalizată. Nu îmi pot imagina o zi în care să mă întorc la folosirea exclusivă a mașinii.'

Beneficiile pedalării?
+ O plimbare de 15 minute cu bicicleta de cinci ori pe săptămână va arde echivalentul a aproximativ cinci kilograme de grăsimi pe an.
+ Este unul dintre cele mai bune exerciții aerobice, ideal pentru inimă.
+ Mersul pe bicicletă lucrează mușchii fesieri, deci îți va modela un posterior grozav.

Plimbarea alertă: te scapă de colăcei

Aurora Buzan, în vărstă de 49 de ani, conduce un site care vinde cadouri și accesorii. Locuiește în Timișoara.

„Obișnuiam să mă plimb prin împrejurimi cu Pit cățelul nostru, în fiecare dimineață și să mă opresc pe drum să vorbesc cu alți oameni care își plimbau câinii, lucru care nu e tocmai ce aș numi eu exercițiu. Apoi, acum un an și ceva, disperată din cauza „colăceilor' mei, mi-a trecut prin cap că dacă aș merge în ritm alert în loc de obișnuita plimbare la pas, atât eu, cât și Pit am avea de câștigat. Am îndrăgit din prima clipă senzația. Inima mi-o lua din loc, fața îmi strălucea și traseul se lungea pe zi ce trecea. Mă simțeam înviorată. Nu a durat mult până mi-am simțit mușchii copaselor întărindu-se și surplusul de grăsime din jurul burții dispărând. Treptat și alți „părinți' de căței au intrat  în clubul meu de plimbare alertă'. În general mergem o oră, dar de câteva ori pe săptămână facem încă 30 de minute în plus. Drumul este destul de deluros și ni se taie mereu respirația la final, dar tot reușim să conversăm de una de alta. Și câinii adoră asta. Plimbarea mea zilnică alertă cu câinele a devenit o parte importantă din viața mea, îmi curăță mintea și mă face să ma simt vie. Nu îmi solicită nici încheieturile deși nu am dubii că fac mișcare serioasă.'
Beneficiile plimbării alerte?
+ Nu surmenează.
+ Îți crește metabolismul și te ajută să arzi grăsimi.
+ Îți întărește picioarele și poți să îți iei adio de la surplusul de grăsime din talie.
+ Este gratis și oricine o poate face.

Dansul: în formă cu antren

Raluca Munteanu are 25 de ani, este asistent manager în București și locuiește cu părinții.

„Stresul de la cursurile de la facultate, cel de la locul de muncă și o alimentație cam dezechilibrată m-au făcut să mă cam îngraș binișor așa că știam că trebuia să fac ceva. Am încercat o mulțime de metode: aerobic, exerciții pentru mușchii abdominali și fesieri și chiar și cardio, dar renunțam fiindcă mă plictiseam. După ce am urmărit la televizor o emisiune de dans mi-a venit ideea: am văzut o reclamă pentru un curs de salsa la o sală din vecinătatea casei și am decis că era acum ori niciodată. Eram  emoționată când ma mers prima dată dar toată lumea a fost foarte prietenoasă. Dansezi cu câțiva parteneri diferiți la fiecare sesiune, așa că e o modalitate grozavă de a cunoaște oameni. Unii tipi sunt danstori mai buni decât alții, iar totul e distractiv. Muzica este fabuloasă și dansul extenuant, dar mă distrez atât de bine că timpul zboară. Momentan fac două ședințe pe săptămână, o oră joia și două ore duminica dar numai cu atât și, în cinci luni, am slăbit destul de mult încât linia taliei mele este conturată din nou. Dar ăsta nu e singurul motiv pentru care i-aș incuraja și pe alții să se încalțe cu pantofii de dans. Este sexy, înviorator, te destresează și îți oferă o stare de spirit perfectă (și niște picioare de invidiat, nu uitați!)'
Beneficiile deansului:
+ 30 de minute de dnas ard între 200 și 400 de calorii
+ Este ușor să te ții de el pentru că e distractiv și nu se simte ca un exercițiu
+ Mișcarea de dans nu numai că tonifică, dar ajută și la întărirea oaselor și prevenirea osteoporozei.

Gimnastica Taiji mi-a modelat silueta

Nicoleta Nadu este din Mangalia, are 30 de ani și lucrează ca specialist relații publice la o companie de produse ecologice.

„De mică am avut probleme cu postura corporală și cu stabilitatea genunchilor. Mă simțeam anemică și lipsită de putere și mă împiedicam foarte des, așa că nu făceam aproape deloc sport la școală și îmi era foarte greu să merg pe tocuri, deși mi-aș fi dorit fiindcă sunt mai scundă. Am luat o mulțime de pastille împotriva anemiei și de suplimente alimentare cu calciu însă a fost inutil. Dar lipsa de mișcare m-a condus la maturitate cu niște kilograme bune în plus și cu o poziție cam aplecată a coloanei și în ultima vreme aveam dureri de articulații. Iar cele opt ore petrecute zilnic la birou în fața computerului nu mă ajutau deloc. Am încercat câteva diete ca să mai slăbesc dar nu m-am împăcat cu ele și în plus, timpul regimurilor alimentare, mă simțeam foarte slăbită și aveam palpitații la inimă. O colegă de la serviciu m-a invitat să merg cu ea la cursurile de Taiji, o tehnică căreia i se spune medicina în mișcare' și care a devenit foarte cunoscută în ultimii ani. Taiji este practic un exerciţiu fizic, cu mişcări lente, un tip special de gimnastică ce nu implică un efort foarte mare al muşchilor şi inimii care se practică în aer liber sau într-o sală bine aerisită și care poate îmbunătăţi serios funcţionarea organsimului. El poate fi practicat de oricine, la orice vârstă, indiferent de starea de sănătate, deoarece tehnicile pot fi adaptate pentru fiecare persoană în parte. După două luni de exerciții Taiji durerile din încheieturi și tahicardia mi-au dispărut iar acum, după jumătate de an de parctică, am reușit să ajung la o siluetă ideală. În plus am căpătat o extraordinară poftă de viață, un tonus și o energie ca la 20 de ani.

Încearcă „gimnastica blândă'

+ Lentă și fără efort- o vei adora în mod sigur

+Normalizează nivelul de colesterol din sânge şi previne apariţiei ateriosclerozei.

+ Exersează simultan corpul şi mintea și stimulează cortexul cerebral.

+ Întărește sistemul imunitar

+Creşte cantitatea de lichid sinovial „lubrifiantul' care asigură funcţionarea articulaţiilor și mărește simțitor elasticitatea țesuturilor.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Rezistența la antibiotice, o problemă majoră de sănătate publică. Situația în anul 2018

Tu crezi că ai un job nasol? Iată ce sunt obligate să facă femeile din Japonia la serviciu!

Obligatoriu de știut: alimente ce conțin antibiotice naturale

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Fitness