(P) Dăruiește-ți o bicicletă fitness – alegerea ideală pentru sănătatea ta!

Anul 2020 a reprezentat o provocare pentru sănătate nu numai din perspectiva pandemiei de coronavirus, ci și prin efectele pe care aceasta le-a generat asupra ritmului vieții cotidiene. Posibilitățile de mișcare au fost mult afectate, iar efectuarea unor anumite tipuri de sport a devenit practic imposibilă. 

În aceste condiții, cea mai inspirată alegere pe care o poți face este să te antrenezi chiar acasă. Iar unul dintre dispozitivele care îți permit acest lucru și oferă beneficii asupra sănătății este bicicleta fitness

Pierderea kilogramelor și menținerea unei greutăți ideale

Obezitatea este unul dintre cei mai mari factori de risc pentru sănătate. Dacă ai kilograme în plus, slăbitul nu reprezintă o simplă opțiune, ci este o necesitate. Într-adevăr, numărul bolilor asociate cu obezitatea este de-a dreptul impresionant: afecțiuni cardiovasculare, boli metabolice, digestive sau osteoarticulare, precum și creșterea riscului de depresie.

Toate aceste probleme pot fi evitate, cu condiția să iei din timp măsurile potrivite. Iar bicicleta fitness reprezintă una dintre cele mai bune modalități de a-ți menține controlul greutății. 

Exercițiul regulat pe o bicicletă îți permite să arzi un număr mare de calorii. Toate produsele disponibile au mai multe niveluri de reglare a intensității antrenamentului, în funcție de necesitățile și preferințele fiecăruia. În plus, ele sunt dotate și cu dispozitive care înregistrează și contorizează nu numai viteza și timpul, ci și numărul de calorii arse. Astfel, dispui de toate informațiile și instrumentele necesare pentru a-ți modela sau a-ți păstra un trup în același timp sănătos și frumos! 

Creșterea masei musculare

Bicicleta fitness nu te ajută doar să elimini grăsimile și surplusul de greutate din organism. În paralel, folosirea ei constantă îți permite să crești masa musculară și să ai un corp bine definit. 

Efectele vizibile apar în special în zona gambelor, precum și la bicepșii femurali și cvadricepși. Zona trunchiului și a brațelor vor fi și ele clar conturate, în urma antrenamentului zilnic, efectuat pe o perioadă îndelungată de timp.

Articulații protejate și întărite

Pedalatul pe bicicleta fitness este cât se poate de prietenos cu articulațiile, deoarece, în timp ce pedalezi, ele nu trebuie să îți susțină întreaga greutate a corpului. 

În plus, posibilitatea de a schimba în orice moment intensitatea antrenamentului îți permite să deții controlul total și să reacționezi imediat la semnalele pe care ți le trimite propriul organism. Simți că poți să faci un antrenament mai intens? Alege o intensitate superioară! Dimpotrivă, ai senzația că ritmul ales e prea puternic pentru tine? Nicio problemă, ai la îndemână opțiunile care îți permit să alegi exact ceea ce ți se potrivește! 

Ești în siguranță – nu există pericol de accidentare 

Orice tip de mișcare și de activitate fizică este bine-venit, pentru menținerea unei bune stări de sănătate. Însă nu orice tip de activitate este atât de sigur și de lipsit de pericole precum bicicleta fitness. 

În multe tipuri de antrenamente cardio, precum alergarea sau săriturile, există riscul de a-ți suprasolicita articulațiile. De asemenea, poți să te accidentezi la glezne sau la genunchi. Nu mai vorbim despre pericolele pe care le implică activități ceva mai extreme, precum sporturile de contact, cățărarea sau raftingul.

În schimb, pedalarea elimină riscul accidentelor. Nu numai că nu pune în pericol încheieturile, ci le întărește și la face mai rezistente, în cazul oricărei presiuni la care ar fi supuse în alte împrejurări.

Concluzia este clară: pedalatul la domiciliu te ajută să fii sănătos și să arăți bine, în același timp. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial