5 lucruri pe care sala de fitness la care mergi trebuie să le aibă

Nu mai este suficient ca o sală de fitness să îți pună la dispoziție seturi de greutăți și câteva aparate pentru a beneficia de antrenamentul de care ai nevoie. În condițiile în care abonamentele la o sală de fitness nu au deloc prețuri neglijabile, este bine să te asiguri că cea pe care ai ales-o respectă unele standarde și este suficient de bine întreținută pentru a te bucura de tot confortul.

Există mai multe lucruri la care ar trebui să fii atentă atunci când mergi în misiune de recunoaștere la sala de fitness. Cele mai multe oferă o sesiune gratuită de antrenament, tocmai pentru ca potențialii clienți să își facă o impresie înainte de a semna contractul. Sfatul nostru este să testezi mai multe săli de fitness înainte de a lua o decizie și să fii atentă la câteva detalii esențiale:

Atmosfera și temperatura din interior

Temperatura aerului și ventilația joacă un rol extrem de important în eficiența antrenamentului tău, indiferent că faci cardio sau ridici greutăți. De exemplu, pe timpul verii, dacă în sala de fitness atmosfera este una sufocantă, iar aerul nu este bine ventilat, nu vei reuși să dai randament la fel de bun, deoarece mușchii tăi nu se vor putea oxigena la fel de bine, iar organismul nu va reuși să se răcorească atât de rapid cum are nevoie.

Pe de altă parte, iarna temperatura din interiorul sălii de sport trebuie să fie suficient de confortabilă încât să prevină riscurile răcelilor cauzate de șocul termic dintre temperatura corpului după un antrenament și cea din interiorul sălii de sport. Numeroase săli de fitness folosesc astfel de aparate inovatoare pentru a menține o temperatură constantă în interior și au sisteme eficiente de ventilație sau de oxigenare, extrem de utile atunci când sala este plină de oameni.

Curățenia din vestiare și din sală

O sală de fitness este mediul perfect pentru dezvoltarea și răspândirea virusurilor și bacteriilor. De aceea, este cu atât mai important ca aici curățenia să fie impecabilă. Dacă vestiarul este murdar, iar în sala de sport nu ai la îndemână șervețele și dezinfectant pentru a curăța aparatele înainte și după ce le folosești, acesta nu este un semn bun.

Starea aparatelor de fitness

O sală de fitness în care nu toate aparatele funcționează sau funcționează defectuos arată că patronii acesteia nu se preocupă prea tare de confortul și siguranța clienților lor. De exemplu, o bandă de alergat defectă poate fi periculoasă pentru oricine, iar riscurile sunt mari, mai ales dacă ai obiceiul de a alerga distanțe mari. Pe de altă parte, atunci când o parte dintre aparate nu funcționează, te poți trezi că stai la coadă pentru a le folosi pe cele care merg. În special la orele de vârf, acest lucru poate fi frustrant, mai ales că nu vrei să îți pierzi toată seara la sală, la vânătoare după un aparat liber.

Opțiuni de antrenamente de grup

În majoritatea sălilor de fitness vei observa că se organizează zilnic ore de spinning, aerobic, kangoo jumps, TRX, kickboxing, yoga etc. Aceste cursuri sunt utile mai ales dacă nu îți place să te antrenezi singură sau nu te poți motiva întotdeauna să duci un antrenament la bun sfârșit. Este bine ca sala de fitness să aibă și opțiunea unor antrenamente de grup, mai ales dacă prețul pe care îl plătești lunar este unul mai piperat. De asemenea, unele săli de fitness sunt dotate și cu bazine de înot și saună. Chiar dacă nu ți-ai propus de la început să mergi la înot, la aerobic sau să te relaxezi la saună, ia în calcul că preferințele tale s-ar putea schimba peste câteva luni, pe măsură ce prinzi gustul mișcării. Iar dacă optezi pentru un abonament pe termen lung, de până la șase luni sau un an, este bine să știi că ai la dispoziție mai multe variante de antrenament din care să alegi.

Dimensiunea sălii de fitness

O sală de fitness trebuie să fie suficient de mare pentru ca, la orele de vârf, atmosfera să fie, totuși, respirabilă, iar clienții să nu se calce în picioare în jurul aparatelor. Într-o sală bună de fitness vei observa că spațiul este împărțit în mai multe zone: cea pentru întinderi, cea pentru ridicarea greutăților, zona cu aparatele de fitness, zona cu aparatele pentru cardio, iar culoarele dintre ele sunt suficient de largi.

Pentru a-ți face o idee de ansamblu asupra spațiului din sala de fitness cel mai bine este să faci o vizită la orele de vârf: între 9 și 11 dimineața sau între 7 și 9 seara. Dacă observi că sala este plină de oameni care abia au loc să se antreneze, înseamnă că sala respectivă nu are o limită de abonamente și nu se preocupă de confortul clienților actuali. În principiu, dimensiunile unei săli de fitness ar trebui să fie proporțională cu numărul de abonați, așa că ține cont și de acest aspect important în decizia ta.

Sursă foto: Shutterstock/Copyright:Bojan Milinkov

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Fitness