Obligatoriu de știut: alimente ce conțin antibiotice naturale

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Este de notorietate, consumul de antibiotice a crescut alarmant și de cele mai multe ori se recurge la tratamente cu aceste medicamente fără a exista o indicație din partea medicului. Poate nu știați, dar există alimente ce conțin antibiotice naturale.

Sigur, nu în concentrații atât de mari încât să poată vindeca infecții grave, dar suficient cât să ne apere de ele. De exemplu alicina, ingredientul activ din usturoi, acționează precum un antibiotic. Farmaciile și magazinele de produse naturiste comercializează preparate din usturoi, pentru cei care nu prea sunt tentați să îl consume în stare proaspătă din pricina mirosului. Însă fanii usturoiului se pot bucura de virtuțile sale terapeutice  consumându-l ca atare sau adăugat în mâncare, la finalul preparării, după ce vasul este luat de pe flacăra aragazului, știut fiind că orice proces de prelucrare afectează calitățile naturale ale produsului.

Un alt antibiotic natural este mierea de albine. Consumată constant, în fiecare zi, poate preveni și trata mai multe afecțiuni, de la banalele răceli până la gripă, ulcer sau răni deschise, infectate.

alimente ce contin antibiotice naturale

Ceapa, despre care din antichitate se ştie că e un bun analgezic, antiinflamator şi ajutor de neegalat pentru circulaţia sângelui, este folosită şi azi de cunoscători ca tratament în caz de răceli sau tuse. Ceapa poate fi consumată ca atare, la ciorbe mai ales, în salată sau în mâncare gătită. În caz de răceală sau tuse, din ceapă se pot prepara sirop şi ceaiuri. Pentru că ceapa are un puternic efect dezinfectant, o poţi folosi în casă, mai ales dacă ai avut un membru al familiei bolnav de gripă sau alte boli infecţioase. Zdrobeşte o ceapă şi las-o pe masă în timp ce ieşi după cumpărături. La întoarcere, aeriseşte încăperea.

Propolisul, sub formă de granule sau tinctură, se găseşte de cumpărat în piaţă, la oamenii care vând miere de albine sau la magazinele de produse naturale. Se recomandă pentru prevenirea infecţiilor. Copiii îşi petrec o mare parte din timp în colectivitate, la grădiniţă sau la şcoală, fiind cei mai expuşi infecţiilor şi răcelii. Daţi copiilor tinctură de propolis, câte 10 picături, pe o bucăţică de pâine sau pe zahăr. Pregătiţi-i să treacă sănătoşi peste această perioadă de timp cu vreme înşelătoare. Atenţie: propolisul nu se dizolvă în niciun lichid şi pătează!

Foto: Shutterstock

Citește și:

Durerea de cap poate ascunde boli grave. Când trebuie aceasta să ne dea de gândit

Bunele obiceiuri pentru sănătatea celor mici în sezonul rece

Ce legătură există între sistemul muscular și emoții? Uite ce semnale transmite corpul atunci când există probleme emoționale

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Alte video-uri