Pastila pentru migrene care „schimbă viața” ar putea fi disponibilă în curând

O nouă pastilă care poate reduce la jumătate numărul de migrene chinuitoare pe care le au bolnavii ar putea fi disponibilă în curând. Din nefericire, nu în România, ci în Marea Britanie.

Testele au arătat că atogepant, care se ia o dată pe zi, este de două ori mai eficientă decât tratamentele disponibile în prezent în Marea Britanie. Experții au declarat că acest medicament ar putea “schimba viața” a milioane de persoane care se confruntă în mod regulat cu dureri de cap.

Potrivit The Sun, profesorul Peter Goadsby, neurolog consultant onorific la King’s College Hospital din Londra, a declarat:

„Mulți pacienți se luptă ani de zile pentru a găsi un tratament eficient. În acest timp, mulți se resemnează să trăiască cu efectele debilitante ale migrenei; nu ar trebui să fie așa.”

Atogepant este deja utilizat în SUA și a fost aprobat pentru utilizarea în UE luna trecută.

Acesta a primit acum autorizația din partea Agenției de reglementare a medicamentelor și produselor de îngrijire a sănătății din Regatul Unit (MHRA) și așteaptă aprobarea din partea Institutului național pentru sănătate și excelență în îngrijire (NICE).

Odată ce va primi undă verde, ceea ce ar putea fi chiar de Crăciun anul acesta, tabletele ar putea deveni un element de bază în cabinetele medicale britanice. Atogepant aparține unei noi clase de medicamente numite antagoniști ai receptorilor de peptide legate de gena calcitoninei (CGRP), sau gepants.

Acesta acționează pentru a bloca o proteină despre care s-a demonstrat că crește în timpul migrenelor. Studiile au constatat că medicamentul reduce semnificativ atacurile pe o perioadă de trei luni, uneori cu până la 50%.

Bolnavii au trecut de la o medie de opt zile de dureri de cap pe lună la doar patru. Aceasta a însemnat că atogepant a fost, în esență, de două ori mai eficient decât rimegepant, utilizat în prezent pentru tratarea acestei afecțiuni.

O migrenă tinde să se simtă ca o durere de cap foarte puternică, cu o durere pulsatilă pe o parte, potrivit NHS. Acestea pot dura între două și 72 de ore.

Simptomele unei migrene

Migrena este o afecțiune severă și dureroasă pe termen lung care provoacă atacuri de migrenă. Potrivit Migraine Trust, simptomele comune sunt:

  • Dureri de cap
  • Probleme cu vederea, cum ar fi vederea luminilor intermitente
  • Sensibilitate foarte mare la lumină, sunete și mirosuri
  • Oboseală
  • Senzație și stare de rău

Atacurile afectează oamenii în mod diferit, dar adesea cei care suferă de migrene nu pot funcționa în mod normal în timpul acestor episoade.Acestea pot dura între două ore și trei zile.Cele mai frecvente tipuri de migrenă se împart în două categorii:

  • Fără aură (fără semne de avertizare)
  • Cu aură (cu semne de avertizare, cum ar fi pete oarbe, vedere lumini intermitente, amorțeală sau furnicături, senzație de amețeală sau dezechilibru).

Tratamentul implică, de obicei, analgezice și medicamente pentru combaterea afecțiunii. Modificările stilului de viață, cum ar fi modificarea rutinei sau a modelului de somn, pot fi, de asemenea, de ajutor. Dacă cineva are mai mult de patru atacuri pe lună, i se poate prescrie un tratament preventiv, cum ar fi anticorpii peptidei legate de gena calcitoninei (CGRP).

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate