Idei de rețete pentru preparate fără ulei

Un lifestyle sănătos stă la baza unui organism în formă și fără probleme, iar felul în care gătești preparatele tale preferate poate face diferența. Dacă ți-ai propus pentru anul acesta să mănânci mai sănătos, începe prin a schimba metoda de gătire, indiferent că este vorba de carne sau legume. Cu ajutorul accesoriilor și electrocasnicelor potrivite, vei reuși să economisești timp și să eviți folosirea uleiului pentru prăjit. Iată câteva idei de rețete pentru întreaga familie:

Ce electrocasnice alegi

Friteuza cu aer cald este ideală pentru prepararea mâncărurilor sănătoase și de care nu trebuie să te ocupi o perioadă lungă până să le pui pe farfurie.  Aceasta îți oferă posibilitatea de a găti fără ulei sau cu o cantitate foarte mică însă fără a pierde din savoarea preparatelor tale favorite. Mâncarea este mai sănătoasă, iar timpul de gătire îți permite să te bucuri și de alte activități până când masa este gata. Friteuza nu are nevoie de preîncălzire, motiv pentru care detronează chiar și cuptorul.

Somon la friteuză

Somonul poate fi gătit la friteuză pentru a evita să-l prăjești în ulei în tigaie sau să fii nevoită să încălzești cuptorul pentru a-l prepara.

Ingrediente:

  • o linguriță boia afumată;
  • o linguriță sare;
  • 1/2 linguriță piper proaspăt măcinat;
  • 2 bucăți de somon file cu piele;
  • 2 lingurițe ulei de măsline.

Mod de preparare:

Setează friteuza la 190 grade. Amestecă într-un bol mic sarea, boiaua și piperul. Verifică bucățile de somon și curăță oasele rămase, dacă există. Distribuie amestecul de condimente pe toate suprafețele bucăților de somon. Așază somonul în friteuză cu pielea în jos și lasă-l la gătit până când devine auriu la suprafață.

Fursecuri cu ciocolată la friteuză

Răsfață-te și cu dulciuri din când în când, chiar dacă vrei să-ți schimbi obiceiurile alimentare.

Ingrediente:

  • 2 bucăți unt nesărat;
  • 3/4 cană zahăr granulat;
  • 3/4 cană zahăr brun;
  • o lingură esență de vanilie;
  • 2 ouă mari;
  • o linguriță sare;
  • o linguriță bicarbonat de sodiu;
  • 2/3 căni de făină;
  • 2 căni fulgi de ciocolată;
  • 3/4 căni nuci mărunțite;
  • ulei;
  • sare grunjoasă pentru decor.

Mod de preparare:

Pune untul într-un bol și lasă-l să se înmoaie. Adaugă ambele tipuri de zahăr peste unt și mixează compoziția la viteză medie, timp de 3-4 minute. Adaugă esența de vanilie, ouăle, sarea și amestecă până se omogenizează. Adaugă în compoziție fulgii de ciocolată și nucile și amestecă totul cu o spatulă. Setează friteuza la 170 de grade și pune hârtie de copt pe grătarul friteuzei. Formează fursecurile la dimensiuni de două linguri, modelează aluatul în palme, iar apoi presează-le cu ajutorul unui pahar. Adaugă sare pentru un plus de savoare și lasă-le la copt aproximativ 5 minute.

Pulpe de pui în stil asiatic la friteuză

Preparatele exotice savuroase îți pot ridica adesea probleme dacă nu ai suficient timp să te dedici gătitului. În special dacă lucrezi de acasă și vrei să te bucuri de toate mesele zilei, o friteuză te va scăpa de griji și îți va permite să te concentrezi pe muncă.

Ingrediente:

  • 8 pulpe de pui dezosate;
  • 1/4 căni sos de soia cu conținut redus de sodiu;
  • 2 1/2 linguri de oțet balsamic;
  • o lingură miere;
  • 3 căței de usturoi;
  • 1 linguriță sos Sriracha;
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt ras;
  • o legătură de ceapă verde mărunțită.

Mod de preparare:

Amestecă într-un bol oțetul, sosul de soia, mierea, usturoiul mărunțit, Sriracha, ghimbirul. Toarnă jumătate din compoziție într-un bol cu pulpele de pui și lasă la marinat timp de 2 ore sau peste noapte. Păstrează restul sosului pentru mai târziu. Setează friteuza la 200 de grade, iar apoi transferă puiul din bol în friteuză. Lasă-l la gătit timp de 14 minute, apoi întoarce fiecare pulpă pe cealaltă parte. Într-o oală mică, pune sosul rămas peste foc până se îngroașă puțin textura acestuia, timp de 1-2 minute. Când servești puiul, toarnă sosul deasupra pulpelor și decorează cu bucățile de ceapă verde.

Poți servi puiul cu orez sau cu bok choy. Bok choy-ul poate fi preparat în tigaie, cu usturoi și ceapă, turnând peste jumătate din sosul pregătit pentru marinarea pulpelor de pui. Varza se poate tăia în 4 bucăți și se lasă în tigaie până când începe să se înmoaie.

Sursa foto: pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Philips

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Culinar