Salata de icre făcută în casă este mult mai gustoasă decât cea de cumpărat. Mie îmi place cu multă ceapă – veche sau verde! Iată rețeta:
foto salată de icre via Shutterstock
* 350 g salată de icre * timp de preparare 30 de minute
INGREDIENTE
200 g icre sărate (după preferință)
350 ml ulei vegetal (poți folosi de măsline în varianta light)
Zeama de la o lămâie
2 fire de usturoi verde (după caz, opțional)
2 cepe medii mărunțite
Sare după gust
Pătrunjel sau ridichi feliate pentru ornat
MOD DE PREPARARE
Toarnă icrele (pune deoparte o lingură de icre) într-un castron încăpător și freacă-le cu două linguri de ulei, cu o lingură de lemn. Poți face asta în bain-marie, ca să se poată deschide mai ușor. Când se desfac, îți dai seama pentru că se albesc.
Ia castronul de pe foc (din bain marie) și amestecă icrele mai departe cu mixerul, la viteza mică. Adaugă ulei puțin câte puțin și nu adăuga până ce cantitatea adăugată înainte nu a fost incorporată bine. După ce ai terminat de frecat icrele cu ulei, adaugă lingura de icre păstrată la început și amestecă bine, apoi adaugă cepele mărunțite împreună cu zeama de lămâie.
Poți săra, după gust.
Le poți ține la frigider până la o săptămână (în ultimele zine, miroase salata înainte s-o consumi – depinde și de frigider dacă poate rezista atât).
Când servești poți orna cu felii subțiri de ridichi, cu pătrunjel sau cu capere ori măsline, după plac.