Chifteluțe gustoase de pește
Chifteluțele de pește se pot servi cu salată verde sau cu garnitură de cartofi rumeniți la cuptor.
• Rezultă 12 bucăți • Gata în 30 min • 56 calorii per porție • 3 g grăsimi
INGREDIENTE
■ 200 g piure de cartofi
■ Câte o legătură mică de pătrunjel și mentă
■ Coaja rasă și zeama de la 1 lămâie
■ 1 ou
■ ½ ardei iute, tăiat cuburi mici – opțional
■ 300 g file de pește alb, tocat mărunt
■ Făină integrală, pentru presărat
■ 2 linguri ulei de floarea soarelui
MOD DE PREPARARE
1 Combina piureul de cartofi, coaja rasa și zeama de lamâie, oul, ardeiul iute și adauga un praf de sare și piper. Adauga peștele și amesteca pentru a se combina.
2 Presara faina pe suprafața de lucru și ia câte 1 lingura de compoziție; modeleaza chiftele si da-le prin faina. Repeta procedeul cu toata compoziția.
3 Încinge uleiul și prajește chiftelele 2-3 min pe fiecare parte. Lasa deoparte pe hârtie absorbanta și presara cu sare. Servește imediat.