Gulaș picant de vită

Poți face gulașul oricât de picant dorești, dar ține minte că smântâna îi va domoli iuțeala. Rețeta este bună, gulașul de vită, delicios!

gulas-picant-vita

*4 porții * timp de preparare 1 oră 30 de minute

INGREDIENTE

1 lingurița semințe de fenicul

2 linguri ulei de masline

800 g mușchi de vita, taiat cuburi

1 lingura faina

1 ceapa, taiata julien

1 lingurița boia dulce

½ lingurița boia iute

15 g ciuperci deshidratate

400 g roșii în suc – din conserva

150 ml supa limpede de vita

1 ardei gras galben și unul roșu, taiați felii

3 linguri patrunjel, tocat

150 ml smântâna

Un praf de boia pentru ornat

MOD DE PREPARARE

1 Încinge cuptorul la semnul 2/160°C. Încinge o tigaie neaderenta și rumenește feniculul pâna când aromele încep sa se elibereze, lasa deoparte.

2 În același vas, încinge 1 lingura ulei. Presara carnea cu faina și prajește uniform. Lasa carnea deoparte și șterge vasul cu hârtie absorbanta. Încinge 1 lingura ulei și prajește ceapa la foc mic 10 min, pâna când se înmoaie. Adauga boiaua și prajește 2 min.

3 Între timp, pune ciupercile la hidratat într-un bol mic și toarna deasupra 100 ml apa fierbinte și lasa sa se îmbibe 15 min.

4 Într-o cratița pune carnea rumenita, ceapa, semințele de fenicul, ciupercile, roșiile, supa de vita, ardeiul și presara sare și piper. Adu la punctul de fierbere și apoi da la cuptor 1 -1 ora și ½ sau pâna când carnea se fragezește. Presara patrunjel și servește cu smântâna și un praf de boia.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar