Gulaș picant de vită
Poți face gulaș oricât de picant dorești, dar ține minte că smântâna îi va domoli iuțeala. Rețeta este bună, gulașul de vită, delicios!
*4 porții * timp de preparare 1 oră 30 de minute
INGREDIENTE
1 lingurița semințe de fenicul
2 linguri ulei de masline
800 g mușchi de vita, taiat cuburi
1 lingura faina
1 ceapa, taiata julien
1 lingurița boia dulce
½ lingurița boia iute
15 g ciuperci deshidratate
400 g roșii în suc – din conserva
150 ml supa limpede de vita
1 ardei gras galben și unul roșu, taiați felii
3 linguri patrunjel, tocat
150 ml smântâna
Un praf de boia pentru ornat
MOD DE PREPARARE
1 Încinge cuptorul la semnul 2/160°C. Încinge o tigaie neaderenta și rumenește feniculul pâna când aromele încep sa se elibereze, lasa deoparte.
2 În același vas, încinge 1 lingura ulei. Presara carnea cu faina și prajește uniform. Lasa carnea deoparte și șterge vasul cu hârtie absorbanta. Încinge 1 lingura ulei și prajește ceapa la foc mic 10 min, pâna când se înmoaie. Adauga boiaua și prajește 2 min.
3 Între timp, pune ciupercile la hidratat într-un bol mic și toarna deasupra 100 ml apa fierbinte și lasa sa se îmbibe 15 min.
4 Într-o cratița pune carnea rumenita, ceapa, semințele de fenicul, ciupercile, roșiile, supa de vita, ardeiul și presara sare și piper. Adu la punctul de fierbere și apoi da la cuptor 1 -1 ora și ½ sau pâna când carnea se fragezește. Presara patrunjel și servește cu smântâna și un praf de boia.
Incearca si urmatoarele retete: gulas de porc, gulas de vita si papricas de pui