Mușchi de vită cu sos de soia și ghimbir
Mușchiul de vită are un gust uimitor în combinație cu sosul de soia și ghimbir. Iată cum să prepari felul acesta:
* 8 porții * timp de preparare 1 h 40 min
INGREDIENTE
6 caței usturoi, zdrobiți
2 linguri ghimbir razuit
3 linguri coriandru macinat
1 lingura zahar
un praf chilli
2 linguri sos de soia
1 lingura ulei
1,5 kg muschi de vita
MOD DE PREPARARE
1 Preîncalzeste cuptorul la semnul 7/220 °C. Amesteca ingredientele uscate cu uleiul si sosul de soia si unge muschiul. Asaza-l în tava si da la cuptor 20 de minute. Redu temperatura la semnul 5/170 °C si lasa înca 1 ora daca vrei sa obții o friptura în sânge sau mai adauga 20 de minute pentru o friptura bine facuta.
2 Lasa apoi friptura sa stea 20 de minute înainte sa porționezi.
3 Prepara sosul: fierbe la foc mic 800 ml supa de vita cu 2 felii ghimbir, 3 fire patrunjel, 2 linguri sos de soia si 1 lingura sos de stridii. Adauga 2 linguri amidon dizolvat în apa rece. Fierbe la foc mic 3 minute. Adauga sos de soia si zeama de lamâie.