Greșeala pe care o faci de fiecare dată când gătești paste carbonara. Uite de ce nu îți ies ca la restaurant

greșeala pe care o faci de fiecare dată când gătești paste carbonara

Cremoase, gustoase și cu o aromă care încântă simțurile, pastele carbonara sunt pe placul foarte multor persoane. Rețeta este cât se poate de simplă, însă mai mult ca sigur pastele nu ți-au ieșit niciodată ca la restaurant, iar asta pentru că de fiecare dată faci o greșeală minoră, dar care schimbă textura și gustul preparatului.

Greșeala pe care o faci de fiecare dată când gătești paste carbonara

Un bucătar celebru a dezvăluit care este secretul pastelor carbonara pregătite perfect. Dacă în rețeta clasică baconul stă la loc de cinste, ei bine, acest ingredient îți poate distruge preparatul. Bucătarul Aussie Dario Manca spune că majoritatea persoanelor fac greșeala de a adăuga bacon în pastele carbonara.

Rețeta tradițională presupune folosirea unui tip de carne numit guanciale și care se găsește cu ușurință în Italia. Pentru că în restul lumii acest ingredient nu este disponibil în magazine, multe persoane au ajuns să îl înlocuiască cu baconul.

“O concepție greșită este că în carbonara trebuie folosită slănină, când, de fapt, rețeta tradițională propune o carne specială numită guanciale.”, a spus bucătarul Aussie Dario Manca, potrivit thesun.co.uk.

Pe lângă folosirea greșită a baconului în prepararea pastelor carbonara, o altă greșeală este legată de fierberea pastelor. Atunci când pastele sunt fierte mult prea mult timp, gustul are de suferit. În plus, un alt mit care împiedică obținerea unui preparat delicios este acela că pastele nu trebuie amestecate cu sosul, ci că acesta doar trebuie turnat deasupra.  Aussie Dario Manca spune că pentru ca aromele din sos să pătrundă cât mai bine în paste este necesar ca după fierbere, acestea să fie amestecate cu sosul fierbinte și lăsate timp de câteva minute cu un capac deasupra.

Vezi si aceste paste carbonara! Sunt dementiale!

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Preparatul din orez pe care îl vei adora! Gustul este excepțional

Mâncăruri de post delicioase – Ce poți mânca în Postul Crăciunului

Cum se prepară un ou poșat? Ține cont de acest truc și îți va ieși perfect de fiecare dată!

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar