Cum se prepară un ou poșat? Ține cont de acest truc și îți va ieși perfect de fiecare dată!
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2018/11/cum-se-prepară-un-ou-poșat.jpg)
Perfect pentru un mic dejun sănătos și sățios, oul poșat a devenit un preparat pe care românii îl pregătesc tot mai des, chiar dacă rezultatele nu sunt cele așteptate de fiecare dată. Dacă ai încercat măcar o dată să gătești oul folosind această metodă probabil că ai întâmpinat o serie de dificultăți, însă ținând cont de acest truc, oul poșat va ieși perfect de fiecare dată.
Pare simplu să gătești un ou poșat, dar în realitate, această sarcină se dovedește una destul de dificilă. De câte ori nu ți s-a întâmplat să respecți toți pașii, dar în momentul în care ai pus oul în apa fierbinte acestea să se împrăștie și să îți distrugă întreg preparatul?
Cum se prepară un ou poșat?
Pentru a prepara un ou poșat perfect, asemănător cu cel pe care îl poți gusta doar la restaurant, nu ai nevoie de talent în bucătărie, ci de puțină imaginație. Cu ajutorul unei forme de silicon, mai exact cea pe care o foloseai până acum pentru a prepara brioșe, poți găti un ou poșat fără prea multe bătăi de cap.
Înainte de a găti oul trebuie să pui pe foc o oală cu apă și să adaugi câteva picături de oțet, acest mic truc păstrând forma inițială a oului. În momentul în care apa începe să fiarbă, pune oul în forma de silicon și apoi scufundă-l în apă. Lasă-l să fiarbă aproximativ 5 minute, până când albușul devine alb, iar aspectul gelatinos dispare. După ce oul este gata, scoate-l cu grijă din apă și servește-l alături de pâine prăjită, avocado, salata verde sau sortimentul preferat de brânză.
Oul poșat este foarte sănătos și pentru că nu este folosit ulei în procesul de gătire, acesta este foarte prietenos și cu silueta. Numărul mic de calorii îl transformă într-un mic dejun perfect pentru cei care sunt la dietă.
Foto: shutterstock.com
Citește și:
Cum prepari acasă un pate de ficat delicios?
Cum pregătești o cină rapidă și ieftină: cartofi prăjiți cu parmezan și maioneză picantă
Cum să slăbești mâncând shaorma în fiecare zi?