Fructul care stimulează metabolismul și te scapă de kilogramele în plus

Este un fruct tropical delicios original din Brazilia şi Paraguay. El se consumă în toată lumea datorită gustului delicios şi a proprietăților nutriționale de excepṭie. Poate fi folosit crud, ca garnitură, în diverse aperitive, în prăjituri şi fursecuri, în compoturi, salate de fructe, la torturi sau chiar pizza. Este fructul care stimulează metabolismul și te scapă de kilogramele în plus.

Ananasul are o formă ovală şi este acopeit de o coajă groasă, însă miezul său este dulce şi aromat. Nu doar gustul deosebit, tropical,  îl recomandă, ci mai ales proprietăṭile sale de excepție. Ananasul conṭine minerale importante pentru organismul nostru precum magneziu, zinc, iod, mangan şi fier. Este bogat ȋn vitamina A, vitamine din grupul B, vitamina C, ceea ce face din ananas un puternic antioxidant ce combate radicalii liberi şi încetineşte procesul de ȋmbătrȃnire. Ananasul este alcătuit din aproximativ 85% apă, de aceea hidratează organismul aducând un aport redus de calorii.

Iată câte proprietăți are un singur fruct, dar ceea ce este mai important despre el nu prea se cunoaşte! Nu doar că revitalizează organismul aducându-i aportul zilnic de vitamine şi minerale, dar ananasul poate să ardă kilogramele în plus! Fiind bogat în carbohidrați, aceştia se absorb lent asigurȃnd organismului energie pentru mai mult timp. Acest fruct ne ajută să scăpăm de kilogramele în plus în mod sănătos, fiind recomandat de specialişti în cazuri de obezitate sau atunci când vrem să scăpăm de celulită. Ananasul stimulează metabolismul şi arderile, de aceea consumul regulat din acest fruct poate să ne asigure o greutate normală.

Cum să consumăm ananasul, fructul care stimulează metabolismul și te scapă de kilogramele în plus

Pentru a beneficia din plin de efectele sale, este bine să consumăm o porṭie de ananas după fiecare masă. Unul dintre mineralele pe care le conṭine, potasiul, facilitează eliminarea lichidelor prin efectul său diuretic. În acest fel purifică şi detoxifică organismul. Consumul zilnic de ananas, după mesele principale, va accelera metabolismul, iar caloriile se vor pierde mult mai repede fără niciun efort. Grație enzimelor sale, ananasul este valoros pentru acṭiunea sa digestivă şi ne scuteşte de probleme intestinale atunci cȃnd mȃncăm mult sau combinăm alimente diverse.  În plus, va aduce numai beneficii sănătăṭii noastre, prevenind hipertensiunea arterială şi luptȃnd împotriva reumatismului şi degenerării celulare.

Foto: Shutterstock

Citește și:

Cum te ajută apa cu lămâie să ai grijă de sănătatea ta?

Merișorul – tratament de primă intenție în infecțiile urinare

Beneficiile ciocolatei. 8 motive să consumi regulat deliciosul desert

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Dieta