Îți sună cunoscut: “Mere, pere în panere….?”

Sunt perioade din viața noastră care vor rămâne veșnic ștanțate în casa sufletului. Sunt amintiri care nu vor pieri oricât de multe evenimente, senzații sau aventuri vom trăi de-a lungul vieții… Cei care au învățat după abecedarul-cartonat-albastru știu cel mai bine ce-nseamnă tatuajul invizibil care se creează cu primele lecții și poezii învățate la școală împreună cu “tovarășa”… În abecedarul-cartonat-albastru era o poezie pe care mulți am învățat-o mecanic, fără să știm exact semnificația cuvintelor. Tehnica aceasta era cea mai la îndemână în acei ani.

Poezia Toamna scrisă de Demostene Botez a fost printre primele poezii învățate de o generație întreagă de elevi. Se recita la serbări, se turuia în casă pentru bunici și musafiri.

Îți sună cunoscut: “mere, pere în panere….?”

Iată pagina din abecedar:

627x0 (1)

Demostene Botez, cel care a scris poezia Toamna a fost membru de frunte a Partidului Comunist Român și președinte al Uniunii Scriitorilor din România. Și chiar dacă a primit titlul de Erou al Muncii Socialiste (4 mai 1971) „cu prilejul aniversării a 50 de ani de la constituirea Partidului Comunist Român, pentru merite deosebite în domeniul științei, artei și culturii, dar și medalia de aur „Secera și ciocanul' în același an, nu trebuie uitat că Demostene Botez este unul dintre primii traducători ai romanului Madame Bovary, de Gustave Flaubert.

Poetul a decedat la data de 17 martie 1973 la vârsta de 79 de ani, în Iași.

Rasfoieste si invata si cele mai frumoase poezii de iarna!

Citește și:

Cele mai scumpe viori din lume: Stradivarius, de 500 de ori greutatea lor în aur

TOP 5 filme erotice de văzut împreună cu partenerul

Cartea săptămânii: un pansament pentru suflet. LAUR de Evgheni Vodolazkin

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse