Desert cu frișcă și migdale

desert cu frisca si migdale

590 calorii per porție, 38 g grăsimi, 19 g grăsimi saturate

Poți înlocui pricomigdalele cu pișcoturi, dar ai grijă să nu dai și copiilor pentru că e alcoolizat!

Cum prepari desertul cu frișcă și migdale

200 g pricomigdale

2 x 400 ml compot de vișine, scurse de lichid și stropite cu alcool

10 g gelatină

2 linguri zahăr

500 ml cremă de ou

2 lingurițe amidon, dizolvat în 1 lingură apă rece

50 ml vin alb, dulce

400 ml frișcă lichidă

25 g fulgi de migdale rumeniți

perle argintii comestibile, pentru ornat – opțional

1 Așază pricomigdalele într-un strat la baza bolului din sticlă și presară vișinele.

2 Înmoaie gelatina în apă rece 2-3 minute. Între timp, pune pe foc lichidul/compotul cu zahărul, până când fierbe. Adaugă gelatina și amestecă până când aceasta se dizolvă. Toarnă peste vișine și dă la rece 3-4 ore până când se încheagă.

3 Încălzește crema de ou și adaugă amidonul; amestecă până când se îngroașă. Lasă să se răcorească și toarnă peste gelatină. Dă la rece 30 de minute.

4 Înainte de a servi, bate frișca cu vinul dulce și toarnă deasupra.

5 Servește ornat cu perlele argintii și presarat cu fulgii de migdale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar