Desert cu frișcă și migdale
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2016/01/desert-cu-frisca-si-migdale.png)
590 calorii per porție, 38 g grăsimi, 19 g grăsimi saturate
Poți înlocui pricomigdalele cu pișcoturi, dar ai grijă să nu dai și copiilor pentru că e alcoolizat!
Cum prepari desertul cu frișcă și migdale
200 g pricomigdale
2 x 400 ml compot de vișine, scurse de lichid și stropite cu alcool
10 g gelatină
2 linguri zahăr
500 ml cremă de ou
2 lingurițe amidon, dizolvat în 1 lingură apă rece
50 ml vin alb, dulce
400 ml frișcă lichidă
25 g fulgi de migdale rumeniți
perle argintii comestibile, pentru ornat – opțional
1 Așază pricomigdalele într-un strat la baza bolului din sticlă și presară vișinele.
2 Înmoaie gelatina în apă rece 2-3 minute. Între timp, pune pe foc lichidul/compotul cu zahărul, până când fierbe. Adaugă gelatina și amestecă până când aceasta se dizolvă. Toarnă peste vișine și dă la rece 3-4 ore până când se încheagă.
3 Încălzește crema de ou și adaugă amidonul; amestecă până când se îngroașă. Lasă să se răcorească și toarnă peste gelatină. Dă la rece 30 de minute.
4 Înainte de a servi, bate frișca cu vinul dulce și toarnă deasupra.
5 Servește ornat cu perlele argintii și presarat cu fulgii de migdale.