De post: Ciorbă de cartofi cu tarhon

Ciorba de cartofi cu tarhon

Ni s-a făcut poftă de ciorbă de cartofi cu tarhon. Această ciorbă este plină de vitamine şi se găteşte foarte uşor. Tarhonul îi dă un gust senzaţional.

Citeşte şi De post: Ciorbă de cartofi cu tăiţei fără ou

Să gătim ciorbă de cartofi cu tarhon

Ingrediente:

  • 3-4 cartofi
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină ţelină
  • 1 ardei gras
  • tarhon
  • 1 cană zeamă de varză sau borş
  • roşii în bulion
  • puţin ulei
  • leuştean
  • sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

  1. Spălaţi cartofii şi legumele. Curăţaţi cartofii de coajă şi spălaţi-i iar.
  2. Tăiaţi ceapa solzişori, morcovii rondele, iar ţelina, ardeiul şi cartofii în cubuleţe.
  3. Puneţi într-o oală la călit, următoarele legume tocate: ceapa, morcovul, ardeiul şi ţelina.
  4. După aceea turnaţi peste ele apă şi presăraţi cu puţină sare. Lăsaţi la fiert până aproape s-au fiert morcovii.
  5. Scoateţi 4 roşii din bulion, tăiaţi-le în bucăţele şi adăugaţi-le în ciorbă împreună cu cartofii cubuleţe. Puneţi apoi şi leuşteanul tocat.
  6. Lăsaţi să se fiarbă cartofii şi leuşteanul şi apoi turnaţi zeama de varză. Săraţi şi piperaţi după gust.
  7. La sfârşit, adăugaţi tarhonul tocat fin.

Dacă nu ţineţi post puteţi să adăugaţi compoziţiei costiţă afumată şi smântână. Ardeiul iute va completa această reţetă.

Vă dorim: Poftă bună!

Citeşte şi Supa de varză – Ţii post şi slăbeşti

Sursa foto: captură youtube.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Ciorbe