Ciorbă de perișoare

Prefer perișoarele din carne de pui sau carne de curcan, pentru că sunt mai ușurele, dar poți face ciorba asta delicioasă cu ce fel de carne preferi. Iată o rețetă de la o gospodină bună:

ciorba-perisoare

foto ciorbă de perișoare via Shutterstock

INGREDIENTE

Pentru perișoare:

600-700 g carne tocată (pui sau curcan)

1 ceapă

100 g orez

Sare și piper după gust

2 ouă

1 lingură de făină (opțional)

Pentru ciorbă:

3-4 morcovi

2-3 cartofi mici

1 ceapă

2-3 roșii

Borș pentru acrit

O jumătate de țelină

1 legătură pătrunjel

1 gulie

Sare după gust

350 ml supă de vită din cubuleț

Pentru servit:

pătrunjel proaspăt

smântână

MOD DE PREPARARE

Dă pe răzătoare toate zarzavaturile și pune-le la călit într-o lingură de ulei în oala în care vei face ciorba. După ce se înmoaie poți adăuga supa făcută din cubuleț și tot acum poți adăuga și sarea.

Toacă mărunt roșiile și ceapa și adaugă-le la amestec și lasă la fiert pe foc mic.

Între timp poți pregăti perișoarele: toacă mărunt ceapa pentru perișoare și amestecă toate ingredientele într-un castron încăpător, frământând cu mâinile. Făina leagă mai bine perișoarele, însă nu este obligatoriu s-o folosești. După ce s-au amestecat bine toate ingredientele, poți forma perișoarele în palmă.

Când ciorba de perisoare a dat în clocot, pune perișoarele în oală, una câte una și fierbe-le încă 10-15 minute. Stinge focul și adaugă borșul (după gust) ca să acrești ciorba.

Poftă bună!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Ciorbe