Ciorbă de perișoare
Prefer perișoarele din carne de pui sau carne de curcan, pentru că sunt mai ușurele, dar poți face ciorba asta delicioasă cu ce fel de carne preferi. Iată o rețetă de la o gospodină bună:
foto ciorbă de perișoare via Shutterstock
INGREDIENTE
Pentru perișoare:
600-700 g carne tocată (pui sau curcan)
1 ceapă
100 g orez
Sare și piper după gust
2 ouă
1 lingură de făină (opțional)
Pentru ciorbă:
3-4 morcovi
2-3 cartofi mici
1 ceapă
2-3 roșii
Borș pentru acrit
O jumătate de țelină
1 legătură pătrunjel
1 gulie
Sare după gust
350 ml supă de vită din cubuleț
Pentru servit:
pătrunjel proaspăt
smântână
MOD DE PREPARARE
Dă pe răzătoare toate zarzavaturile și pune-le la călit într-o lingură de ulei în oala în care vei face ciorba. După ce se înmoaie poți adăuga supa făcută din cubuleț și tot acum poți adăuga și sarea.
Toacă mărunt roșiile și ceapa și adaugă-le la amestec și lasă la fiert pe foc mic.
Între timp poți pregăti perișoarele: toacă mărunt ceapa pentru perișoare și amestecă toate ingredientele într-un castron încăpător, frământând cu mâinile. Făina leagă mai bine perișoarele, însă nu este obligatoriu s-o folosești. După ce s-au amestecat bine toate ingredientele, poți forma perișoarele în palmă.
Când ciorba de perisoare a dat în clocot, pune perișoarele în oală, una câte una și fierbe-le încă 10-15 minute. Stinge focul și adaugă borșul (după gust) ca să acrești ciorba.
Poftă bună!