Supa de varză – Ţii post şi slăbeşti
Această reţetă – Supa de varză – o puteţi găti oricând, indiferent dacă este perioadă de post sau nu. Atenţie însă dacă îţi doreşti să slăbeşti şi ai probleme de sănătate cel mai bine ar fi să te sfătuieşti întâi cu medicul tău.
Supa de varză de post
Veţi avea nevoie de următoarele alimente:
Ingrediente:
- 1 varză mărime medie (ori 2 verze mici)
- 2-3 cepe medii (puneţi-o în apă şi lăsaţi-o niţel ca să iasă iuţeala)
- 2 ardei graşi
- suc de roşii făcut acasă (2 cutii de roşii în bulion)
- frunză de ţelină
- pătrunjel
- sare şi piper după gust
Mod de preparare:
- Curăţaţi varza, tocaţi-o după preferinţe; tăiaţi apoi ceapa, tocaţi ardeii şi frunzele de ţelină. Nu uitaţi să le spălaţi foarte bine înainte de a le prepara.
- Puneţi apoi ingredientele curăţate şi tocate într-o oală, şi puneţi sufiecientă apă încât să le acopere. Staţi lângă oală când fierbe apa pentru că ea se evaporă şi o să trebuiască să mai adăugaţi din cand în cand apă. După 1 h, adaugaţi sucul de roşii.
- Lăsaţi-le să fiarbă cca 10 minute la flacără mare.
- După cele 10 min, lăsaţi la foc mic, timp de 2 h.
- La final puteţi adăuga pătrunjelul proaspăt tăiat
Vezi şi Ghiveci de post cu legume – Pentru trup şi suflet
Dacă medicul a fost de acord cu această dietă cu supă de varză ar fi bine să stabiliţi împreună câte zile puteţi mânca acest fel de mâncare şi cu ce alimente îl mai puteţi asocia pentru a nu crea un dezechilibru în organism.
De asemenea, pentru că varza care face parte din familia cruciferelor (spre exemplu: conopida şi broccoli) este plină de substanţe nutritive şi e indicat să o consumăm cât mai des aţi mai putea să o preparaţi şi altfel:
- Suc de varză
- Mâncare de varză dulce sau de varză crudă
- Plăcinte ardeleneşti cu varză
- Chifteluţe de varză
Vezi şi Varză dulce călită, de post
Sursa foto: shutterstock.com
Încercați și această rețetă de ciorba de varza