Ciorbă de pipote

Ciorba de pipote tradițională este delicioasă și foarte sățioasă. Dacă respecți întrutotul rețeta de mai jos vei avea o ciorbă așa cum făceau odinioară bunicile noastre.

Pipotele dar și inimile, organele în general, se găsesc ușor în hipermarketuri și nu sunt costisitoare. Unii chefi gătesc pipotele cu un strop de bicabonat de sodiu pentru frăgezirea și înmuierea lor în mâncare. Nu este oblogatoriu să adăugați bicarbonat! De ciulamaua de pipote și inimi cu mămăliguță ne amintim cu toții, dar haideți să preparăm o ciorbă gustoasă și pline de legume.

Ciorbă de pipote, ingrediente pentru pentru 10 porții:

  • 1kg pipote
  • 100g morcov
  • 100g ceapă
  • 100g ardei gras
  • 100g păstârnac
  • 100g țelină
  • 200g cartofi
  • 200g roșii in bulion
  • 1 litru zeama de varză
  • 1 legătură pătrunjel proaspăt tocat
  • 100 ml ulei

Mod de preparare:

Se spală bine pipotele și se opăresc în apă clocotită, se scot și se aruncă apa. Toate legumele spălate și curățate, tăiate în bucăți mici, ca pentru ciorbă, se călesc într-o tigaie cu ulei. Într-o cratiță se pun la fiert pipotale opărite și zarzavatul călit, în aprox. 3 litri de apă, adăugând sare după gust.

După ce pipotele s-au înmuiat se adaugă cartofii tăiați cubulețe. Lăsați să fiarbă și cartofii apoi adăugați roșiile și zeama de varză. Potriviti de sare (daca este nevoie, adaugati putin «concentrat de legume BIO») iar la final adăugați patrunjelul. Serviți fierbinte.

Citeste și:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Ciorbe