Ciorba de pipote tradițională este delicioasă și foarte sățioasă. Dacă respecți întrutotul rețeta de mai jos vei avea o ciorbă așa cum făceau odinioară bunicile noastre.
Pipotele dar și inimile, organele în general, se găsesc ușor în hipermarketuri și nu sunt costisitoare. Unii chefi gătesc pipotele cu un strop de bicabonat de sodiu pentru frăgezirea și înmuierea lor în mâncare. Nu este oblogatoriu să adăugați bicarbonat! De ciulamaua de pipote și inimi cu mămăliguță ne amintim cu toții, dar haideți să preparăm o ciorbă gustoasă și pline de legume.
Se spală bine pipotele și se opăresc în apă clocotită, se scot și se aruncă apa. Toate legumele spălate și curățate, tăiate în bucăți mici, ca pentru ciorbă, se călesc într-o tigaie cu ulei. Într-o cratiță se pun la fiert pipotale opărite și zarzavatul călit, în aprox. 3 litri de apă, adăugând sare după gust.
După ce pipotele s-au înmuiat se adaugă cartofii tăiați cubulețe. Lăsați să fiarbă și cartofii apoi adăugați roșiile și zeama de varză. Potriviti de sare (daca este nevoie, adaugati putin «concentrat de legume BIO») iar la final adăugați patrunjelul. Serviți fierbinte.
Citeste și: