Supă de roșii
4 porții gata în 35 minute
Ingrediente necesare preparării supei de roșii
– 2 linguri ulei de măsline
– 2 cepe, tocate
– 1 morcov, tăiat cuburi mici
– 1 cățel usturoi, zdrobit
– 450 g roșii bine coapte
– 1 linguriță zahăr
– 1 litru supă limpede de legume
Cum prepari supa de roșii
1 Într-un vas larg încinge uleiul de măsline și sotează ceapa, morcovul și usturoiul, 10 minute cu vasul acoperit cu capac.
2 Scobește codița roșiilor și cufundă-le 2 minute în apa clocotindă. Apoi pune-le într-un vas cu apă rece și curăță-le de coajă. Taie-le bucăți, îndepărtează semințele și adaugă roșiile în vasul cu legumele sotate.
3 Adauga zahărul, sarea și piperul și fierbe 5 minute. Adaugă supa limpede de legume și adu la punctul de fierbere. Micșorează flacăra și fierbe înabușit 10 minute și apoi pasează pentru omogenizare.
Ponturi utile
✱ Vrei arome mai puternice? Rumenește roșii, usturoi și tarhon proaspăt sau rozmarin în cuptor, stropite cu ulei.
✱ Rapid: răzuiește legumele la robot sau înlocuiește roșiile proaspete cu cele din conservă.
✱ Vrei arome exotice? Adaugă ardei gras copt, linte roșie și condiment picant ras-el-hanut.
✱ Din roșii congelate: porționează și congelează în pungi de plastic; decongelează înainte de a încălzi.
✱ Cremoasă: servește cu o lingură de smântână deasupra.
✱ Cu semințe: servește cu baghetă rumenită pe care presari semințe și stropești cu ulei de măsline.
Sursa foto: www.pixabay.com
Incearca si aceasta reteta de supa de rosii si ciorba de rosii