Supă de roșii

supa de rosii

supa de rosii

4 porții gata în 35 minute

Ingrediente necesare preparării supei de roșii

– 2 linguri ulei de măsline
– 2 cepe, tocate
– 1 morcov, tăiat cuburi mici
– 1 cățel usturoi, zdrobit
– 450 g roșii bine coapte
– 1 linguriță zahăr
– 1 litru supă limpede de legume

Cum prepari supa de roșii

1 Într-un vas larg încinge uleiul de măsline și sotează ceapa, morcovul și usturoiul, 10 minute cu vasul acoperit cu capac.

2 Scobește codița roșiilor și cufundă-le 2 minute în apa clocotindă. Apoi pune-le într-un vas cu apă rece și curăță-le de coajă. Taie-le bucăți, îndepărtează semințele și adaugă roșiile în vasul cu legumele sotate.

3 Adauga zahărul, sarea și piperul și fierbe 5 minute. Adaugă supa limpede de legume și adu la punctul de fierbere. Micșorează flacăra și fierbe înabușit 10 minute și apoi pasează pentru omogenizare.

Ponturi utile
✱ Vrei arome mai  puternice? Rumenește roșii, usturoi și tarhon proaspăt sau rozmarin în cuptor, stropite cu ulei.

✱ Rapid: răzuiește legumele la robot sau înlocuiește roșiile proaspete cu cele din conservă.

✱ Vrei arome exotice? Adaugă ardei gras copt, linte roșie și condiment picant ras-el-hanut.

✱ Din roșii congelate: porționează și congelează în pungi de plastic; decongelează înainte de a încălzi.

✱ Cremoasă: servește cu o lingură de smântână deasupra.

✱ Cu semințe: servește cu baghetă rumenită pe care presari semințe și stropești cu ulei de măsline.

 

Sursa foto: www.pixabay.com

Incearca si aceasta reteta de supa de rosii si ciorba de rosii

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar