Cum te ajută respirația să slăbești. Metoda japoneză care te ajută să scapi ușor de kilogramele în exces

cum te ajută respirația să slăbești

Este știut faptul că respirația corectă ne îmbunătățește sănătatea. O informație mai puțin știută, însă, este aceea că respirația poate avea un impact pozitiv și asupra siluetei. Vorbim despre o metodă japoneză, așa-numita “Dietă a respirației prelungite“.

Descoperă, în cele ce urmează, cum te ajută respirația să slăbești.

Cele două exerciții de respirație care te ajută să scapi de kilogramele în plus

Conform www.femmeactuelle.fr, tehnica respirației prelungite a fost descoperită în Japonia, în anul 2013, de către actorul Miki Ryosu. Cu ajutorul acesteia, actorul a reușit să scape de 12 kg și 13 cm din talie în șapte săptămâni. Și asta cu un efort de doar două minute zilnic.
Mai exact, este vorba despre două exerciții: pentru primul exercițiu, ridică mâinile deasupra capului, inspiră pe nas timp de trei secunde, inspiră pe gură timp șapte secunde. Pentru al doilea exercițiu, strânge bine fesele, în timp ce-ți alezi o mână pe abdomen, cealaltă mână pe spate, la nivelul maâinii care stă pe abdomen. Această poziție a mâinilor are drept scop menținerea spatelui drept. Inspiră pe nas timp de trei secunde, expiră pe gură timp de șapte secunde.
Oricare dintre cele două exerciții ai alege, el trebuie repetat de șase ori consecutiv  în fiecare zi.

Cum te ajută respirația să slăbești, fără diete restrictive și fără sport

Specialiștii spun că așa-numita “dietă a respirației prelungite” favorizează slăbirea întrucât crește forța musculară și accelerează metabolismul. Acest tip de respirație determină creșterea nivelurilor de oxigen din sânge, ceea ce facilitează metabolizarea grăsimii stocate în organism.
Din păcate, nu este vorba despre o alternativă miraculoasă la dietele de slăbire. Exercițiile de respirație trebuie să fie asociate cu o alimentație supravegheată. Nu este vorba despre restricții alimentare majore, ci de echilibru.
De reținut faptul că metoda respirației prelungite trebuie practicată cu precauție, căci poate sta la originea hiperventilației sau chiar a pierderii conștienței.
Sursa foto: shutterstock

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Dieta