Cum prepari acasă un pate de ficat delicios?

cum prepari acasă un pate de ficat

Pateul de ficat este delicios, dar pe cât de puternic și aromat este gustul, pe atât de nesănătos este acest produs. Dacă vrei ca cei dragi să se bucure de gustul pateului de ficat, poți alege să îl prepari la tine acasă. Nu doar că este gata imediat, dar este mult mai sănătos decât cel pe care îl găsești pe rafturile magazinelor.

De câte ori nu ți s-a întâmplat să te gândești la pateul de ficat ca fiind o alternativă pentru micul dejun, însă să renunți rapid la această idee în momentul în care ai citit ingredientele de pe ambalaj? E-urile pe care le putem regăsi în compoziția acestui produs îl pot transforma într-o amenințare pentru organism, motiv pentru care de preferat ar fi să îl prepari în casă. Rețeta este foarte simplă, iar într-un timp foarte scurt poți obține o gustare de care se pot bucura toți cei dragi, în special cei mici, fără ca sănătatea lor să fie pusă în pericol.

Cum prepari acasă un pate de ficat delicios?

Ingrediente:

  • ficat proaspăt de porc sau pui – 500 grame
  • unt
  • sare
  • piper
  • chimen pisat
  • cimbru uscat mărunţit
  • usturoi pisat mărunt
  • o ceapă tocată
  • 2-3 linguri ulei

Mod de preparare:

Ficatul curăţat și spălat se lasă 40 minute la fiert ȋn apă cu sare. Ceapa se călește ȋmpreună cu usturoiul ȋn ulei. Cȃnd ficatul este fiert se amestecă cu unt, condimente, ceapa și usturoiul călit și se introduce compoziţa ȋn blender. Pateul rezultat se păstrează la frigider, ȋntr-un recipient ȋnchis ermetic. Deasupra se poate pune puţin unt topit pentru a-și păstra culoarea.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cum pregătești o cină rapidă și ieftină: cartofi prăjiți cu parmezan și maioneză picantă

Cum să slăbești mâncând shaorma în fiecare zi?

Budincă cu semințe de chia, desertul sănătos pe care merită să îl încerci

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar