Cea mai simplă rețetă de castraveți bulgărești. Sunt foarte gustoși și rezistă până la 3 ani
Castraveții bulgărești sunt delicioși, dulce-acrișori, acritura perfectă lângă mâncăruri din carne ori legume, precum fasole, mazăre, năut, linte, soia. Au puţine calorii, un indice glicemic mic şi conţin caroten, acid folic şi calciu.
Ingrediente necesare pentru castraveții bulgărești
Pentru a obține un borcan de castraveți bulgărești, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 8 castraveți
- 70 ml oțet
- 3 linguri zahăr
- 1 linguriță sare grunjoasă
- 10 boabe de piper
- 10 boabe de muștar
- o foaie dafin
- câteva rondele de ceapă
- 100 ml apă
În funcție de numărul de borcane pe care vrei să-l obții, multiplici cantitățile.
Cum prepari castraveții bulgărești
Întâi de toate, spală bine borcanele și sterilizează-le în cuptor, la foc mic, aproximativ 10 minute. Stinge focul, dar mai lasă borcanele 10-15 minute înauntru.
Spală castraveții și taie ceapa solzișori. Pune în borcan castraveții, 5-6 solzișori de ceapă, frunza de dafin, boabele de piper și de muștar. Deasupra castraveților presară sare și zahăr. Pune 70 ml oțet în borcan, iar restul umple cu apă.
Pune capacele, verifică să nu curgă zeama din borcan, agită puțin fiecare borcan pentru a se dizolva sarea și zahărul.
Pune-le la fiert, la bain marie, 20-30 de minute. Apa în care fierb trebuie să ajungă aproape de gura borcanului. Când castraveții și-au schimbat culoarea, scoate borcanele și acoperă-le cu prosoape. Lasă-le să se răcească, apoi depozitează-le în cămară.
Citeste si
Cum se prepară mâncarea de gutui pe care o găteau bunicile noastre
Cum faci cea mai bună zacuscă de ciuperci pentru iarnă
Cum se face cea mai bună zacuscă de pește
Foto: shutterstock