Cum faci cea mai bună zacuscă de ciuperci pentru iarnă

zacuscă de ciuperci

Dacă ești fanul zacuștii, cu siguranță ai în cămară, pe lângă zacusca de vinete, și zacuscă de ciuperci, de dovlecei, de fasole sau de pește. În cele ce urmează, te provocăm să încerci o rețetă de zacuscă de ciuperci de iarnă cu un gust deosebit și, în plus, rapid de preparat.

Poți folosi orice fel de ciuperci – champignon, gălbiori, ghebe. Timpul de preparare este relativ scurt, comparativ cu alte rețete de zacuscă de ciuperci. În mai puțin de 2 ore zacusca este pusă la borcane. Din cantitățile de mai jos, obții 8 borcane de 400 g de zacuscă.

Ingrediente pentru zacusca de ciuperci

  • 1 kg ciuperci champignon
  • 1 kg gogoșari sau ardei kapia roșu
  • 1 kg ceapă
  • 1/2 kg rosii
  • 300 ml ulei
  • o lingură piper boabe
  • 3-4 frunze de dafin
  • sare

Cum prepari cea mai delicioasă zacuscă de ciuperci

Pentru început, curăță ceapa și toac-o mărunt.

Coace ardeii kapia (gogoșarii) direct pe ochiul aragazului sau pe plită, curăță-i și lasă-i să se scurgă.

Pune uleiul într-o cratiță mare pe foc. După ce s-a încins, adaugă ceapa și las-o până devine aurie. În timpul ăsta, amestecă prin ea să nu se lipească.

Toacă ardeii și adaugă-i peste ceapa călită. Peste 10 minute, adaugă roșiile tocate. Din când în când, amestecă prin această compoziție să nu se lipească.

Curăță ciupercile și taie-le mărunt, apoi adaugă-le în cratiță. Lasă să fiarbă ingredientele câteva minute, apoi adaugă sare după gust, piperul boabe și frunzele de dafin.

Lasă zacusca să fiarbă la foc mic, amestecând din când în când. Când uleiul s-a ridicat deasupra, zacusca de ciuperci este gata. Fierberea nu ar trebui să dureze mai mult de 2 ore.

Stinge focul și pune zacusca fierbinte la borcane, pe care, în prealabil, le-ai sterilizat. Nu acoperi borcanele cu capace. Zacusca de ciuperci devine mai gustoasă și ține mai bine peste iarnă dacă, după ce ai pus-o la borcane, mai bagi borcanele la cuptor pentru încă 15 minute.

Scoate borcanele din cuptor după 15 minute, pune-le capacele și acoperă-le cu o pătură până a doua zi.

Poftă bună!

Citeste si

Cum se face cea mai bună zacuscă de pește

Zacuscă delicioasă de roșii

Zacuscă de vinete ca la bunica acasă

Sursa foto: 123rf

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Retete culinare