Cum pregătești cea mai delicioasă conopidă pane. Gata în 40 de minute
Toamna este atât de ofertantă în fructe și legume încât ar fi păcat să nu profităm la maximum de ele. De data aceasta, îți propunem o rețetă cu conopida, ușor de preparat, ieftină, savuroasă. Iată cum pregătești cea mai bună conopidă pane.
Porții: 4
Timp de preparare: 10 minute
Gătire: 30 minute
Ingrediente necesare pentru conopida pane
- o conopidă mare (aproximativ 1 kg)
- 2 ouă
- 50 g făină
- 50 g parmezan
- 50 g pesmet
- 2 linguri ulei de măsline
- sare și piper după gust
Cum prepari conopida pane
Începe prin a rupe conopida în buchețele. Spală buchețelele și scurge-le bine. Se pune la fiert în apă clocotită cu sare, timp de circa 10 minute.
Într-un vas, amestecă pesmetul, cu parmezanul și uleiul de măsline.
Într-un alt recipient, bate ouăle, adaugă făina în ploaie și încorporeaz-o bine, apoi adaugă sare și piper după gust. Adaugă aceste ingrediente peste pesmetul amestecat cu parmezan și ulei de măsline. Amestecă bine.
Introdu buchețelele de conopidă în acest amestec, apoi pune-le la prăjit, în ulei încins. Întoarce buchețelele pe toate părțile până se rumenesc.
Conopida pane se consumă caldă.
Conopida și beneficiile ei pentru sănătate
Conopida are nenumărate beneficii pentru sănătatea noastră, de aceea ar trebui consumată regulat. Iată câteva dintre aceste beneficii:
- favorizează eliminarea toxinelor. Detoxifierea cu ajutorul conopidei este benefică pentru sistemul digestiv, în special pentru colon și rinichi. Pe cale de consecință, consumul de conopidă ajută la reglarea digestiei, favorizează tranzitul intestinal, elimină arsurile gastrice;
- sulforafanul din compoziția conopidei poate încetini dezvoltarea tumorilor prin oprirea înmulțirea celulelor canceroase;
- substanțele active din conopidă mențin sănătatea arterelor, împiedicând îngroșarea sau rigidizarea acestora. Consumul regulat de conopidă împiedică formarea cheagurilor de sânge, susține circulația sanguină către creier și celelalte organe din corp, reglează tensiunea arterială și nivelul colesterolului;
- colina conținută de această legumă ajută dezvoltarea neuronală, susține oxigenarea creierului, buna funcționare a atenției și memoriei.
Încearcă și o variantă de conopida gratinata!
Citește și
Cum faci cel mai aromat gem de gutui
Cea mai simplă rețetă de castraveți bulgărești. Sunt foarte gustoși și rezistă până la 3 ani
Cum faci cea mai bună zacuscă de ciuperci pentru iarnă
Foto: shutterstock