Ciocolata neagră: Beneficii pentru sănătate

Ciocolata neagră conține nutrienți importanți pentru sănătate. Fabricată din sămânța arborelui de cacao, este una dintre cele mai bune surse de antioxidanți. Studiile arată că ciocolata neagră poate îmbunătăți sănătatea și poate reduce riscul de boli de inimă.

Ciocolata neagră: Beneficii pentru sănătate

Foarte hrănitoare. Ciocolata neagră de calitate cu un conținut ridicat de cacao este foarte hrănitoare. Conține o cantitate decentă de fibre solubile și este încărcat cu minerale.

Un baton de ciocolată neagră de 100 de grame cu 70–85% cacao conține: 11 grame de fibre, 67% din DZR (doza zilnică recomandată) fier, 58% din DZR magneziu, 89% din DZR cupru, 98% din DZR mangan. În plus, are o mulțime de potasiu, fosfor, zinc și seleniu.

Desigur, 100 de grame este o cantitate destul de mare și nu ar trebui consumată zilnic. Acești nutrienți vin, de asemenea, cu 600 de calorii și cantități moderate de zahăr. Din acest motiv, ciocolata neagră se consumă cel mai bine cu moderație.

Profilul de acizi grași din cacao și ciocolată neagră este, de asemenea, bun. Grăsimile constau în principal din acid oleic (o grăsime sănătoasă pentru inimă, găsită și în uleiul de măsline), acid stearic și acid palmitic.

Acidul stearic are un efect neutru asupra colesterolului din organism. Acidul palmitic poate crește nivelul de colesterol, dar reprezintă doar o treime din totalul caloriilor de grăsimi. Ciocolata neagră conține și stimulente precum cofeina și teobromina, dar este puțin probabil să te țină treaz noaptea, deoarece cantitatea de cofeină este foarte mică în comparație cu cafeaua.

Ciocolata neagră este încărcată cu compuși organici care sunt activi biologic și funcționează ca antioxidanți. Acestea includ polifenoli, flavanoli și catechine, printre altele.

Compușii bioactivi din cacao pot îmbunătăți fluxul sanguin în artere și pot provoca o scădere mică, dar semnificativă statistic, a tensiunii arteriale.

Ciocolata neagră îmbunătățește câțiva factori de risc importanți pentru boli. Scade susceptibilitatea colesterolului LDL la daune oxidative în timp ce crește colesterolul HDL și îmbunătățește sensibilitatea la insulină.

Studiile observaționale arată o reducere drastică a riscului de boli de inimă în rândul celor care consumă cea mai mare ciocolată, scrie Healthline.

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate