Cum să faci cei mai fragezi cartofi ţărăneşti. Rețetă delicioasă de post

Am intrat de câteva săptămâni în Postul Paștelui, și sunt destul de mulți români care își doresc să îl țină pe tot. Postul Paștelui este cel mai greu din tot anul, așa că ar trebui să avem un meniu cât mai variat, pentru a reuși să îl ținem până la capăt. 

Din fericire, însă, trebuie să știi că există o mulțime de preparate pe care le poți face fără carne, lapte, brânzeturi sau ouă, și ies chiar foarte bune. Drept urmare, îți propunem o rețetă delicioasă de cartofi țărănești, care este de post. Nu trebuie să petreci prea mult timp în bucătărie, așa că merită să încerci și tu acest preparat simplu, dar foarte gustos.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi
  • o ceapă mare
  • 3-4 căței de usturoi
  • o linguriţă rasă piper după preferință
  • 2 linguriţe rase boia dulce
  • o linguriţă sare
  • rozmarin
  • busuioc
  • ulei de măsline
  • verdeață proaspătă pentru servire (mărar sau pătrunjel după gust)

Mod de preparare:

Primul pas este să pui cartofi la fiert în coajă, până când intră ușor furculița în ei. Îi poți lăsa aproximativ 30-40 de minute. După care, se scurg de apă, și se decojesc după ce s-au răcit. După care trebuie să îi tai cubulețe sau felii mai groase după cum preferi. După care, cartofii se pun într-o tavă mare, în care se adaugă ceapa și usturoiul tocate mărunt, condimentele și uleiul de măsline. Se ametecă bine toate ingredientele în tavă, după care cartofii se introduc în cuptorul încins în prealabil, pentru aproximativ 15-20 de minute.

Reteța se poate prepara și prin curățarea cartofilor și gătirea lor direct în cuptor, însă timpul de gătire va fi ceva mare.

Se servesc calzi cu verdeață deasupra, alături de o salată verde.

Poftă bună!

Mihaela Tudor

Citește și:

Mănânca asta la micul dejun și vei slăbi văzând cu ochii, fără diete stricte

Rețetă delicioasă de post! Cum să faci cel mai bun humus pe care l-ai gustat vreodată

Pilaf cu ciuperci și spanac

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar