Vara este sezonul în care trebuie să consumăm cât mai multe lichide, dar și alimente răcoritoare. Dacă ai poftă de ceva dulce, cea mai bună alegere pe timp de caniculă este înghețata. Dar ar fi mai bine să o prepari acasă la tine, pentru că vei folosi ingrediente naturale, iar gustul ei va fi automat mai bun.
Îți propunem o rețetă delicioasă de pepene galben, care pregătește foarte ușor și rapid. Nu trebuie să fii o gospodină pricepută sau să petreci prea mult timp în bucătărie.
Primul pas este să faci un piure de pepene cu ajutorul unui blender, după care bate frișca spumă împreună zahărul pudra şi zahărul vanilat. La final, se adăugă sucul de lămâie și se încorporează piureul de pepene în frişca bătută, potrivit gustos.ro. Amestecă totul uşor cu o spatulă. Crema obținută se depozitează într-un vas la congelator.
După 30-40 de minute când a început să îngheţe, se scoate vasul din congelator şi se amestecă din nou cu mixerul pentru a nu se forma ace de gheaţă. Această operațiune se repetă la interval de 30-40 minute, cel puţin de trei ori.
Când este gata, înghețata se servește cu ciocolată topită.
Foto: shutterstock.com
Mihaela Tudor
Citește și:
Rețetă de dulceață de pepene verde
Modele superbe pentru tortul de nuntă