Cum prepari un compot de cireșe delicios? Se va păstra foarte bine peste iarnă!
Chiar dacă este mult prea devreme să ne gândim la iarnă, având în vedere că vara abia și-a intrat în drepturi, anumite conserve trebuie preparate încă de acum și asta pentru că la finalul sezonului, foarte multe dintre fructele specifice acestui anotimp vor dispărea. Dacă te întrebi cum prepari un compot de cireșe delicios și care să se păstreze foarte bine peste iarnă, noi îți oferim cea mai bună rețetă.
Când apar pe piață, cireșele sunt la mare căutare și nu e de mirare, având în vedere gustul lor dulce-acrișor care este aproape imposibil să nu încânte papilele gustative. Dacă vrei să te bucuri de aroma cireșelor mai multă vreme, poți alege să le conservi, dulceața preparată din aceste fructe sau compotul fiind două alternative care sunt la îndemâna oricui.
Cum prepari un compot de cireșe delicios? Se va păstra foarte bine peste iarnă!
Rețeta de compot de cireșe este foarte simplă, iar pentru a-l prepara nu ai nevoie de foarte mult timp la dispoziție. Va ieși delicios și se va păstra foarte bine peste iarnă, astfel că te vei bucura de gustul cireșelor o lungă perioadă de timp.
Ingrediente:
- 2 kg de cireșe
- 2 l de apă
- 300 g de zahăr
- un baton de scorțișoară
- 2 linguri de zeamă de lămâie
- un baton de vanilie
Mod de preparare:
Pentru a prepara un compot de cireșe delicios trebuie ca, înainte de toate, să alegi foarte bine cireșele și să le speli în mai multe ape. Ar fi bine ca printre cireșele pe care le folosești pentru prepararea compotului să nu există și fructe stricate, existând riscul ca acestea să schimbe gustul întregului preparat.
Într-o oală, pune pe foc apa, zahărul, batoanele de scorțișoară și vanilie, dar și zeama de lâmâie și lasă totul să clocoteasca 3-4 minute sau cât timp este nevoie pentru ca zahărul să se dizolve bine. Stinge apoi focul și lasă siropul de-o parte.
Un alt pas important peste care nu trebuie să sari este sterilizarea borcanelor în care vei depozita compotul de cireșe. Acest lucru este foarte important și va ajuta compotul să se păstreze foarte bine peste iarnă. Sterilizarea borcanelor se face prin spălarea acestora cu apă și detergent. După care, borcanele și capacele trebuie introduse în cuptorul încins timp de 15 minute, interval de timp în care se vor steriliza.
După ce borcanele sunt sterilizate, adaugă cireșele, iar peste toarnă siropul obținut anterior. Înfiletează bine capacele borcanelor și lasă-le în cuptorul stins până când acestea se răcesc de tot. În momentul în care borcanele sunt reci, înseamnă că acestea pot fi depozitate în cămară.
Foto: shutterstock.com
Citește și:
Cea mai fină supă cremă de mazăre
Cea mai simplă și rapidă rețetă de dulceață de căpșune, cu gust autentic
Salate în combinații neașteptate, blânde cu silueta ta