Cea mai fină supă cremă de mazăre
Dacă știi cum s-o prepari și ce condimente să folosești, supa cremă de mazăre va deveni preferata familiei tale. Iată rețeta noastră:
Poate că nu chiar toată lumea agreează mâncarea de mazăre. Deși motive nu prea ar fi în afară de faptul că, unora, le produce senzație de balonare. Altora nu le place gustul ei dulceag, mai cu seamă al celei noi, proaspete. Și foarte fragede, am adăuga noi… Dar așa cum se întâmplă cu broccoli, la fel se poate întampla și cu mazărea. Depinde cum sunt preparate ca să devină preferate!
Supa de mazăre pe care ți-o propunem azi este fină, hrănitoare și – foarte important! – nu îți afectează silueta. Dacă îți mai spunem că se prepară rapid și că îți oferă toate principiile nutritive de care are nevoie organismul tău, credem că pe jumătate te-am convins. Doar încearc-o! Rețeta de mai jos este pentru două porții. Așa că dacă nu îți place, altă dată n-o mai face! Deși ne îndoim că va fi așa…
Ingrediente: 400 g de mazăre proaspătă; două fileuri de piept de pui afumat; 250 ml de supă de pui; o jumătate de ceapă; o salată verde mică; 200 ml smântână light; 10 grame de unt; sare, piper.
Curăţă şi taie ceapa solzişori. Spală salata. Topeşte untul într-o oală, apoi căleşte uşor ceapa timp de două minute, să se înmoaie. Adaugă supa de pui. Lasă la fiert. Adaugă mazărea şi salata. Lasă pe foc timp de circa 20 de minute. Între timp, frige pe grill pieptul afumat.
După ce s-au fiert legumele, lasă pe foc şi pasează cu mixerul conţinutul din oală. Încorporează smântâna, amestecând continuu. Potriveşte gustul de sare şi piper.
Ții la aspect? Bine! Atunci decorează bolul în care servești supa cu câte o lingură de smântână şi piept de pui afumat. Dar servește-o fierbinte, imediat după preparare!
Foto: Shutterstock
Citește și:
Cea mai simplă și rapidă rețetă de dulceață de căpșune, cu gust autentic
Salate în combinații neașteptate, blânde cu silueta ta
Totul despre Masala Chai – ceaiul aromat și picant, pentru cunoscători