Cum prepari o cafea turcească la ibric ca în Turcia? Chef Cătălin Scărlătescu dezvăluie secretul

În Turcia, când mergi acasă la cineva în vizită, prima întrebare nu este dacă vrei să bei cafea turcească, ci mai degrabă „cum' ai vrea să servești cafeaua. Prin „cum', gazda vă întreabă despre cantitatea de zahăr pe care ați dori să o aveți în cafea.

Odată ce ați plasat cererea, este responsabilitatea celui care face cafeaua să o pregătească în funcție de preferințele individuale de zahăr ale fiecăruia. De obicei, acea persoană este cea mai tânără fată a casei.

În culisele emisiunii „Chefi la cuțite', jurații au vrut să bea o cafea. Unul dintre aceștia, Florin Dumitrescu, a recunoscut că nu știe cum să prepare o cafea la ibric în stil turcesc. Cătălin Scărlătescu s-a oferit să dezvăluie secretul aflat chiar de la o turcoaică.

Prepararea cafelei turcești nu necesită abilități speciale, atâta timp cât cunoști câteva trucuri. Puneți apa la fiert. Pentru a măsura cantitatea de apă pentru fiecare ceașcă, utilizați ceașca de cafea pe care urmează să o utilizați. În funcție de câte cafele faceți adăugați câte o linguriță de zahăr și două de cafea.

Pe măsură ce cafeaua se încălzește, se va forma caimacul. Este foarte important să serviți cafeaua turcească cu spumă deasupra. Imediat după ce a dat în fiert, se pune caimacul în fiecare ceașcă cu o lingură și apoi se toarnă cafeaua din ibric.

Cum se servește cafeaua turcească exact ca în Turcia?

Turcii pun lângă cafea un pahar cu apă rece (sau la temperatura camerei). Pe lângă apă, unora le place să o servească cu un mic dulce precum delicii turcești, ciocolată, bomboane etc.

Atunci când este servită, se începe cu cel mai mare oaspete din încăpere. Este un semn de respect să le recunoști vârsta.

Deoarece acest tip de cafea este mult mai dens decât cafeaua filtrată, nu este recomandat să bei mai mult de o ceașcă. Deși unii pun lapte în cafea, turcii preferă să o bea simplă.

De asemenea, pentru a obține un caimac bogat, turcii folosesc un ibric special numit „cezve'.

Foto: 123RF

Vezi şi mâncăruri pe care să le încerci când ești în Turcia!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Ego.ro
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Culinar