Cum prepară Jamie Oliver o tartă cu pere savuroasă
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2014/09/tarta-pere.jpg)
Perele sunt dulci și zemoase, iar acum este momentul perfect să faci și tu o tartă, așa cum o prepară renumitul Jamie Oliver.
foto tartă cu pere Shutterstock
* 4-6 porții * timp de preparare 1 h
INGREDIENTE
100 g zahăr cristale
40 g unt rece, tăiat bucățele
½ linguriță ghimbir măcinat
½ linguriță scorțișoară
3 – 4 pere decojite, tăiate felii
375 g aluat pentru foietaj
MOD DE PREPARARE
1. Preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius. În tigaia care intră la cuptor pune zahărul și las-o pe aragaz până ce zahărul se caramelizează. Amestecă untul, scorțișpara și ghimbirul, apoi lasă pe foc mic.
2. Așază feliile de pere în tigaie, în caramel, și mai lasă-le pe foc 5 minute, până se înmoaie puțin. Ia tigaia de pe foc și las-o să se răcească un pic.
3. Rulează aluatul de foietaj și întinde-l până îl faci doar un pic mai mare decât diametrul tigăii. Așază-l peste pere și îmbracă bine perele pe margini.
4. Dă tigaia la cuptor pentru 30 de minute sau până ce aluatul devine maro-auriu. După ce s-a copt, las-o să se răcească 10 minute, apoi dezlipește-o cu grijă cu un cuțit și întoarce-o pe farfurie.
O poți servi cu înghețată de vanilie sau frișcă.
Poftă bună!