Cum prepară Jamie Oliver o tartă cu pere savuroasă

Perele sunt dulci și zemoase, iar acum este momentul perfect să faci și tu o tartă, așa cum o prepară renumitul Jamie Oliver.

tarta-pere

foto tartă cu pere Shutterstock

* 4-6 porții * timp de preparare 1 h

INGREDIENTE

100 g zahăr cristale

40 g unt rece, tăiat bucățele

½ linguriță ghimbir măcinat

½ linguriță scorțișoară

3 – 4 pere decojite, tăiate felii

375 g aluat pentru foietaj

MOD DE PREPARARE

1. Preîncălzește cuptorul la 200 grade Celsius. În tigaia care intră la cuptor pune zahărul și las-o pe aragaz până ce zahărul se caramelizează. Amestecă untul, scorțișpara și ghimbirul, apoi lasă pe foc mic.

2. Așază feliile de pere în tigaie, în caramel, și mai lasă-le pe foc 5 minute, până se înmoaie puțin. Ia tigaia de pe foc și las-o să se răcească un pic.

3. Rulează aluatul de foietaj și întinde-l până îl faci doar un pic mai mare decât diametrul tigăii. Așază-l peste pere și îmbracă bine perele pe margini.

4. Dă tigaia la cuptor pentru 30 de minute sau până ce aluatul devine maro-auriu. După ce s-a copt, las-o să se răcească 10 minute, apoi dezlipește-o cu grijă cu un cuțit și întoarce-o pe farfurie.

O poți servi cu înghețată de vanilie sau frișcă.

Poftă bună!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar