Cel mai bun tort cu morcov
16 porții gata în 1 oră și 30 minute
Ingrediente necesare preparării tortului
300 ml ulei de floarea soarelui
4 ouă, bătute
250 g zahăr brun
2 lingurițe esență de vanilie
100 g migdale măcinate
100 g nuci tocate
300 g morcov, răzuit
Zeama și coaja rasă de la 1 portocală
300 g făină integrală
100 g mălai
1 ½ linguriță bicarbonat
1 ½ linguriță praf de copt
1 lingură scorțișoară măcinată
2 lingurițe amestec mirodenii
Un praf nucșoară
Pentru glazură
900 g cremă de brânză de vaci
225 g zahăr pudră
Coaja rasă de la 1 lămâie plus
½ linguriță zeamă
Cum prepari tortul cu morcov
1 Încinge cuptorul la 4/180 C. Unge cu ulei și tapetează cu hârtie de copt 2 tăvi rotunde de 20 cm diametru. Într-un bol combină uleiul, ouăle, zahărul, vanilia. Încorporează nucile, morcovul, zeama și coaja de portocală, apoi făinurile, bicarbonatul, praful de copt, mirodeniile și amestecă.
2 Porționează în forme și dă la cuptor 40-45 min, apoi lasă să se răcească pe grătar metalic.
3 Pentru a prepara glazura combină cu telul electric crema de brânză de vaci cu zahărul, adaugă coajă de lămâie și puțină zeamă. Unge un blat, așază-l
pe al doilea deasupra și „îmbracă tortul cu restul de glazură. Presară nucile tocate.
✱ Unelte necesare
Utilizează un cuțit paletă pentru uns cu cremă și pentru glazurat.
✱Prepară dinainte
Poți prepara tortul dinainte și îl poți păstra la frigider peste noapte.
✱ Glazura perfectă
Folosește cremă de brânză de vaci omogenă și vâscoasă ca să obții cea mai frumoasă glazură. Ţine la rece înainte de o utiliza.
✱ Tușa finală
Pentru ornat poți folosi nuci tocate și coajă rasă de lămâie sau nuci pecan și ghimbir cristalizat, după preferință.