Orez prăjit cu ou a la Singapore
4 porții, 364 calorii per porție, 11 g grăsimi, 40 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării orezului prăjit
2 lingurițe condiment garam masala
1 linguriță praf de curry
1 linguriță turmeric
2 lingurițe ulei de floarea-soarelui
2 căței de usturoi zdrobiți
6 fire ceapă verde, tăiate, plus pentru ornat
1-2 ardei iuți verzi, tocați
200 g creveți
500 g orez basmati
100 g mazăre
3 ouă bătute
Cu prepari orezul prăjit cu ou a la Singapore
1 Încinge un vas neaderent și prăjește condimentele până când aromele încep să se simtă. Adaugă uleiul, usturoiul, ceapa verde și ardeiul iute și ține pe foc 5-6 min, până când se înmoaie.
2 Adaugă creveții și amestecă pentru a se unge uniform. Adaugă orezul fiert la microunde și mazărea și acoperă vasul cu capac. Lasă pe foc 5 min până când totul se pătrunde.
3 Așază orezul într-o parte a vasului și adaugă ouăle în cealaltă parte. Alsă să înceapă să se întărească și apoi amestecă repede cu orezul. Servește cu adaos de ardei iute și ceapă verde.
PONT: Nu îți plac creveții? Înlocuiește cu fâșii de carne de pui sau, dacă ești vegetarian, folosește fâșii de ardei gras.
Pentru cei care doresc, iată câteva rețete de spanac si oua.