Cea mai simplă rețetă de plăcintă dobrogeană cu brânză sărată

Placinta dobrogeana cu branza

Aproape că nu existe om să nu aprecieze la justa valoare o bucată sănătoasă de plăcintă dobrogeană cu brânză sărată. Rețeta este balcanică, moștenită ba de la greci, ba de la bulgari, se face ușor, este spornică și poate fi o alternativă sănătoasă pentru un mic dejun delicios.

Rețetă: Plăcintă dobrogeană cu brânză sărată

Ai nevoie de:

4 Ouă
500 g smântână
300 g unt
1 PACHET FOI DE PLĂCINTE – într-o pungă sunt 10,12 bucăți
500 g brânză telemea
Mod de prepare:
Se decongelează foile de plăcintă, la temperatura camerei. În aproximativ o oră ar trebui să fie decongelate. Între timp, se dă prin răzătoare mică, brânza. Se topește untul apoi se lasă se se răcească.
Se desface pachetul de foi și se ia câte o foaie de plăcinte, se întinde pe masa de gătit și se unge cu unt, peste ea mai adăugați o foaie, ungeți-o și pe ea cu unt, apoi peste cele două puneți un strat subțire de smântănă și încă un strat generos de brânză. Rulați foaia și faceți un sul, apoi îndesați sulul ca pe o armonică (ca și cum ar fi un acordeon desfășurat). Repetați această procedură cu toate foile din pachet, apoi puneți-le într-o tavă unsă cu ulei.
Introduceți toate sulurile în tavă, așezate unul lângă altul. Untul topit care a mai rămas trebuie folosit pentru ungerea întregii plăcinte realizate din suluri compacte.
Separat, într-un castron bateți cele patru ouă și împrăștiați-le uniform cu ajutorul unei pensule, având grijă să nu există vreun loc neacoperit de ou. Înțepați rulourile cu o furculiță.
Introduceți tava în cuptorul preîncălzit la tem. 200 de grade pentru aproximativ 30-40 de minute.
Poftă bună!
Foto: Shuterstock
Citește și:
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Psychologies
Mai multe din Culinar