Cea mai simplă gustare: Ciupercuțe cu cașcaval și bacon la cuptor
O gustare delicioasă, sățioasă și foarte rapidă: ciupercuțele cu cașcaval și bacon. Iată cum să le faci!
* 2 porții * timp de preparare 20 de minute
foto ciuperci cu cașcaval și bacon Shutterstock
INGREDIENTE
6-8 ciupercuțe champignon (în funcție de mărime)
6-8 felii din cașcavalul preferat (tăiate bucățele)
1 pachet de bacon
sare și piper după gust
2 linguri ulei de măsline
MOD DE PREPARARE
1. Într-o tavă de mărime potrivită (în care ciupercuțele să stea lipite una de cealaltă) întinde bine uleiul de măsline, apoi așază pălăriile ciupercilor cu lamelele în sus.
2. Asezonează cu sare și piper, apoi începem să ornăm pălăriile cu cașcavalul tăiat bucățele și bacon-ul. Cașcavalul poate rămâne deasupra.
3. Dă tava la cuptor pentru 15 minute (până ce ciupercile se închid la culoare și lasă apă).
Poftă bună!
* Din codițele ciupercilor poți face un sos foarte bun de iaurt și usturoi. fierbe-le, apoi taie-le rondele și amestecă într-un castron cu iaurt grecesc, usturoi și sare.