Cea mai bună rețetă de mucenici fierți cu nucă

Pe data de 9 martie creștinii sărbătoresc Sfinții cei 40 de Mucenici. Aceasta zi reprezintă o sărbătoare tradițională românească cu o însemnătate importantă din punct de vedere religios. Ziua mucenicilor este marcată de multe tradiții și obiceiuri populare care se respectă din generație în generație.

Pe lângă faptul că în această perioadă gospodinele pregătesc diverse rețete de mucenici după gustul fiecăruia, obiceiul spune că în ziua de Mucenici trebuie să bem 40 de pahare cu vin ca să fim sănătoși să avem noroc tot anul. Așadar, îți propunem o rețetă foarte bună de mucenici fierți.

Ingrediente pentru rețeta de mucenici firți:

  • 500 g mucenici copţi în casă (din aluat de pâine și apă) sau la pungă din comerț
  • 3 l apă
  • 500 g zahăr
  • o linguriţă esenţă de vanilie
  • coajă rasă de la o lămâie
  • coajă rasă de la o portocală
  • un baton scorţişoară
  • o jumătate de linguriţă scorţişoară
  • o jumătate de linguriţă sare
  • 500 g nucă măcinată mărunt
  • miere pentru servire

Mod de preparare:

Pentru început se pune apa la fiert alături de coaja de lămâie şi portocală, zahărul, batonul de scorţişoară, esenţa de vanilie şi sarea. Toată compoziția se lasă la fiert până se topeşte zahărul, apoi se strecoară coajă rasă de la lămâie și portocală. După care, apa se pune din nou la fiert și se adaugă mucenicii.

Este important să nu adăugați nuca în timp ce compoziția se fierbe, deoarece se va înnegri zeama. Mucenicii se lasă la fiert aproximativ 25-30 de minut, după care se iau de pe foc. La final se adaugă deasupra nuca măcinată și scorțișoară.

Mucenicii se pot servi atât calzi, cât și reci, iar la servire se adaugă în farfurie nucă măcinată, miere și scorțișoară după gust.

Foto: libertatea.ro

Mihaela Tudor

Citește și:

Tradiţii şi superstiţii de Mucenici! Obiceiurile sfinte pe care trebuie să le respecți în această zi

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar