Una dintre cele mai populare prăjituri de post este negresa. Deși majoritatea prăjiturilor de post pregătite la cuptor nu au luciu, această prăjitură este o mare excepție. De cele mai multe ori, creștinii o fac în zilele de post, când nu mănâncă ouă și lapte.
Reacția dintre oțet și bicarbonat de sodiu conferă prăjiturii înălțimea sa. Pentru cele mai bune rezultate, acestea se adaugă ultimele în compoziție. O lingură de cafea instant este un plus care face prăjitura absolut delicioasă. De asemenea, dacă doriți ca această prăjitură să aibă niște proteine, puteți folosi 1/2 cană de făină de ovăz (macinați 1/2 cană de făină de ovăz foarte fină) pentru o jumătate de cană de făină de grâu și aruncați câteva nuci.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se preîncălzește cuptorul la 200 de grade. Într-un castron mare se adăugă ingrediente uscate, amestecând pentru a combina. Apoi se adăugă ingrediente umede în ordinea aspectului, continuând să amestecați.
Toată compoziția se toarnă într-o tavă și se dă la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute. Se poate face testul scobitorii, iar când e gata se presară cu zahăr pudră sau ciocolată de post pentru a decora.
Vezi cu ce poti inlocui alimentele de dulce in post!
Foto: 123RF