Cea mai bună friptură la grătar. Am aflat secretul!
Odată cu căldura se redeschide și sezonul grătarelor. Sunt sigură că ai o rețetă preferată pentru a pregăti o friptură savuroasă la grătar. Însă pentru cea mai bună friptură la grătar trebuie să folosești un ingredient la care nu te-ai gândit.
Zilele călduroase te îmbie la stat cât mai mult timp în aer liber. Iar amatorii de mâncăruri la grătar nu vor rata ocazia de a pregăti combinații îmbietoare și delicioase de mâncăruri. Într-un restaurant din Denver, Statele Unite, se folosește de peste 80 de ani un ingredient care transformă carnea la grătar în cea mai bună carne la grătar. Este vorba despre… zahăr.
Friptură la grătar cu zahăr?
Da, ai citit bine. Nici un alt ingredient nu îi dă o savoare mai mare mâncării decât zahărul. Cum se procedează? Chiar după ce ai pus friptura pe grătar, adaugă un strat de zahăr brun peste. Acesta se va topi și se va transforma într-o crustă caramelizată care îi va da o extra savoare fripturii.
Poți folosi și zahăr alb, în combinație cu sare. Spre deosebire de zahărul brun, zahărului alb îi lipsește melasa, ceea ce face ca acesta să nu se caramelizeze la fel de ușor. Amestecă 2 linguri de zahăr cu o lingură și jumătate de sare grunjoasă. Adaugă amestecul peste friptură, acoperă farfuria cu o folie de plastic și las-o la temperatura camerei circa o oră. Când grătarul este gata, adaugă celelalte condimente pe carne. Pune carnea pe grătar, asigurându-te că crusta nu capătă o culoarea prea închisă. Rețeta detaliată poate fi găsită și pe www.cookscountry.com
Citește și: Cum gătești cel mai bun pui în stil indian?
Foto: 123rf.com