Bulighene cu lapte, cel mai ieftin și rapid desert
Multora dintre noi, bunicile ni-l preparau în copilărie, când frigiderele nu erau pline cu tot felul de bunătăți, dar pofta de dulce era mare. Vorbim despre bulighene cu lapte, un desert moldovenesc, cunoscut și sub denumirea de colărezi' sau frecăței'.
Îl prepari rapid, în 15-20 de minute.
Ce ingrediente îți sunt necesare ca să prepari bulighene cu lapte
Așadar, ai nevoie de:
– O cană de făină
– 1 l lapte
– 2 linguri cu zahăr
– 1 plic zahăr vanilat (sau 2-3 picături esență de vanilie)
– Puțină sare
Cum prepari bulighenele cu lapte
Ai toate ingredientele la îndemână? Perfect. Te poți apuca de treabă.
Pentru început, toarnă peste făină 2-3 linguri de lapte și puțină sare. Amestecă făina cu laptele în mâini, în așa fel încât să formezi mici cocoloașe (bulighenele sau frecățeii). Dă-i apoi prin sită pentru a scăpa de excesul de făină.
Pune laptele la fiert împreună cu zahărul și zahărul vanilat (esența de vanilie).
Când dă în clocot, adaugă bulighenele, amestecă o singură data prin cratiță și lasă la fiert 10-15 minute.
După scurgerea timpului, ia de pe foc delicioasele bulighene cu lapte și pune desertul în cupe sau în farfurii. Poți presăra deasupra scorțișoară, ciocolată rasă, fructe uscate sau oleaginoase sau îl poți orna cu câteva linguri de dulceață sau cu felii de fructe proaspete. Se poate servi atât cald, cât și rece.
Poftă bună!
Sursa foto: 123rf.com