Salată de cartofi cu friptură de porc și salsa verde
8-10 porții gata în 25 minute, 281-225 calorii per porție, 11-9 g grăsimi, 24-19 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării salatei
900 g cartofi mici
5 linguri ulei de măsline
2 linguri oțet de vin roșu
1 cățel de usturoi, zdrobit
1 lingură capere
2 linguri muștar de Dijon
2 buc ardei iute, tăiat felii
25 g busuioc
25 mentă
25 g pătrunjel
450 g friptura de porc, tăiată bucăți
150 g prune uscate, tăiate în două
75 g rucola sau creson
Cum prepari salata de cartofi cu friptură de porc și salsa verde
1 Fierbe cartofii în apă cu sare până când se pătrund. Scurge lichidul și lasă deoparte.
2 Prepară salsa verde: în tocătorul electric combină uleiul, oțetul, usturoiul, caperele, jumătate din ardeiul iute și verdeața , până obții o pastă. Dacă e cazul adaugă puțină apă.
3 Într-un bol amestecă câteva linguri de salsa cu cartofii. Încălzește friptura și apoi adaugă în salată și prunele. Adaugă rucola sau cresonul, presară restul de ardei iute și stropește cu restul de salsa – dacă mai rămâne servește într-un bol.