Bulete de pește, un aperitiv rafinat și delicios

bulete de pește

Bucătăria franțuzească este una dintre cele mai cunoscute bucătării din lume, fiind caracterizată printr-o nemaipomenită diversitate. Resursele ei sunt infinite. Foarte apreciate în bucătăria franțuzească sunt aperitivele. Un aperitiv rafinat, delicios și rapid îl reprezintă celebrele bulete de pește. 

Sunt ușor de preparat chiar și de cei mai neexperimentați în bucătărie. Prepararea lor durează doar 10 minute, iar coacerea – încă 15 minute.

Ingrediente necesare pentru 4 persoane

  • 250 g file de pește, de preferat cod
  • o ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 ardei iute
  • 2 ouă
  • 250 g făină
  • o linguriță praf de copt (pentru ca buletele să aibă o textură foarte pufoasă)

Cum prepari buletele de pește

Cu o zi înainte de a prepara buletele de pește, ține fileul de cod la desărat în apă rece, pe care schimb-o de două-trei ori.

Pune codul în apa care fierbe timp de 10 minute. În acest timp, curăță ceapa și cățeii de usturoi și toacă-le mărunt. La fel, ardeiul iute.

Mixează peștele fiert, ceapa, usturoiul, ardeiul iute, făina, praful de copt și ouăle. Amestecă bine această compoziție și formează biluțe pe care, apoi, le prăjești, timp de aproximativ 5 minute, în ulei încins. Buletele de pește vor fi aurii în exterior, pufoase și albe în interior.

Citește și

Dieta cu peşte. Cum să slăbeşti uşor 4 kilograme în doar 7 zile fără restricții alimentare severe

Paste gratinate cu peste

Sursa foto: shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar