Budincă și sos caramelizat

budinca cu sos caramelizat

budinca cu sos caramelizat

8 porții gata în 3 ore și 30 minute, 386 calorii per porție, 17 g grăsimi,  51 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării budincii

150 g unt, plus pentru uns

150 g zahăr brun

2 ouă mari

150 g făină cu factor de creștere

½ linguriță sare

1 linguriță esență de vanilie

6 curmale, fără sâmburi

200 ml bere neagră

75 g miere

75 g zahăr brun

Cum prepari budinca și sosul caramelizat

1 Unge cu unt vasul slow cooker de 3,5 litri. Într-un bol combină untul cu zahărul, până când amestecul se deschide la culoare și devine pufos.

2 Încorporează ouăle, pe rând, apoi făina, sarea, vanilia și amestecă omogen. Toacă curmalele și adaugă-le în compoziție, apoi toarnă compoziția în vas.

3 Pentru a prepara sosul, încălzește berea cu mierea și zahărul, amestecând până când zahărul se topește. Toarnă siropul deasupra, acoperă vasul cu
capac și fierbe la foc mic 3 ore. Budinca este gata atunci când scobitoarea înfiptă iese curată.

4 Dacă nu dispui de vasul slow cooker, încinge cuptorul la semnul 1/140 C și folosește un vas de copt adâncit. Dă la cuptor la bain marie 3 ore.

Sursa foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Culinar