Budincă și sos caramelizat
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2016/02/budinca-cu-sos-caramelizat.jpg)
8 porții gata în 3 ore și 30 minute, 386 calorii per porție, 17 g grăsimi, 51 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării budincii
150 g unt, plus pentru uns
150 g zahăr brun
2 ouă mari
150 g făină cu factor de creștere
½ linguriță sare
1 linguriță esență de vanilie
6 curmale, fără sâmburi
200 ml bere neagră
75 g miere
75 g zahăr brun
Cum prepari budinca și sosul caramelizat
1 Unge cu unt vasul slow cooker de 3,5 litri. Într-un bol combină untul cu zahărul, până când amestecul se deschide la culoare și devine pufos.
2 Încorporează ouăle, pe rând, apoi făina, sarea, vanilia și amestecă omogen. Toacă curmalele și adaugă-le în compoziție, apoi toarnă compoziția în vas.
3 Pentru a prepara sosul, încălzește berea cu mierea și zahărul, amestecând până când zahărul se topește. Toarnă siropul deasupra, acoperă vasul cu
capac și fierbe la foc mic 3 ore. Budinca este gata atunci când scobitoarea înfiptă iese curată.
4 Dacă nu dispui de vasul slow cooker, încinge cuptorul la semnul 1/140 C și folosește un vas de copt adâncit. Dă la cuptor la bain marie 3 ore.
Sursa foto: 123rf.com