Budincă englezească
Budinca englezească este foarte aromată și are un gust cu totul special. O poți servi la ocaziile speciale, de Sărbători sau de Revelion. Află cum se prepară:
* 4-6 porții * timp de preparare 55 de minute
INGREDIENTE
180 g curmale fara sâmburi
250 ml apa
1/2 lingurița bicarbonat
50 g unt
150 g faina
2 oua
70 g zahar pudra
o lingurița praf de copt
Pentru sos:
100 g unt
150 g zahar brun
200 ml smântâna
fructe după plac
MOD DE PREPARARE
- Curmalele se taie cât mai marunt, se presara cu bicarbonat si se toarna peste acestea apa fiarta. Se lasa sa se umfle așa.
- Între timp, untul moale se freaca cu zaharul, se adauga ouale, pe rând, sarea, faina si praful de copt. Dupa completa omogenizare se amesteca și curmalele. Se unge cu unt o forma mare sau mai multe individuale si se toarna amestecul. Se da la cuptor pentru 35 de minute.
- Pentru sos, se pun la fiert untul, zaharul si smântâna si se lasa pe foc mic pâna ce amestecul se îngroasa si se caramelizeaza usor. Se serveste budinca cu acest sos si fructe proaspete, după plac.
O rețetă Libertatea pentru Femei.
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Mai multe din Culinar