Budincă de marmeladă și ghimbir
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2015/03/budinca.jpg)
Încearcă o rețetă cu totul inedită! Coace această budincă de marmeladă și ghimbir la abur!
foto budincă de marmeladă via Shutterstock
* 4 porții * timp de preparare 20 de minute
INGREDIENTE
90 g unt, înmuiat
90 g zahar brun
2 oua, batute
90 g faina cu factor de creștere
½ lingurițe praf de copt
1 lingurița ghimbir macinat
2 cm ghimbir proaspat, razuit
2 linguri lapte
Coaja razuita marunt de la 1 portocala
Pentru sos
Zeama de la 1 portocala
4 linguri marmelada de portocale
1-2 linguri sirop de ghimbir
MOD DE PREPARARE
1 Combina cu telul electric untul cu zaharul pâna când amestecul devine pufos și se deschide la culoare. Adauga ouale și apoi încorporeaza delicat faina, praful de copt, ghimbirul, laptele și zeama de portocala.
2 Toarna compoziția într-un vas rotund și adâncit de 900 ml, acopera cu film alimentar și da la microunde și lasa la temperaura maxima 4 min, sau 3 ½ min la temperatura de 900 W. Sau porționeaza cantitatea în boluri mici rezistente la microunde și lasa-le pe fiecare 1 min.
3 Între timp, prepara sosul: pune zeama de portocala la fiert și lasa sa scada la jumatate, adauga marmelada și siropul de ghimbir și combina.
4 Rastoarna puddingul pe platoul de servit și servește cu sosul turnat deasupra și cu crema de vanilie sau înghețata de vanilie.