Tocăniță de vită cu paste, într-un singur vas
Daca îți place combinația de paste cu carne, atunci cu siguranța vei prefera aceasta varianta în sos de vin. Tocănița de vită într-un singur vas iese delicioasă de fiecare dată!
* 6 porții * timp de preparare 6 ore
INGREDIENTE
800 g vrabioara de vita
2 buc morcov, taiați bucați
1 codița de țelina, tocata
1 foaie de dafin
4 caței de usturoi, zdrobit
250 ml vin roșu, sec
1 litru concentrat de vita
4 linguri piure de roșii
Paste fierte și busuioc proaspat pentru servit
50 g Parmezan razuit
MOD DE PREPARARE
1 Într-un vas încapator din fonta pune carnea, legumele, foaia de dafin, vinul, concentratul de vita, 200 ml apa și piureul de roșii și adauga sare și piper. Lasa sa fiarba la foc mic, acoperit 6 ore. În alta varianta folosește un vas cu capacul tapetat pe dinauntru cu hârtie de copt umezita și stoarsa și lasa la temperatura cea mai mica în cuptor sau pe flacara 4-6 ore.
2 Taie carnea fâșii pe tocator și lasa sosul din vas sa scada la consistența dorita – daca e cazul. Între timp, fierbe pastele și apoi servește-le cu sosul și presarate cu busuioc proaspat și parmezan razuit.