Brioșă cu cremă de ciocolată
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2015/12/briosa-cu-crema-de-ciocolata.png)
7 porții gata în 1 oră și 30 minute plus timp de crescut, 307 calorii per porție, 14 g grăsimi, 37 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării brioșei cu cremă de ciocolată
375 g amestec gata preparat pentru brioșă
7 linguri nutella
1 ou bătut
125 g caramel sărat
Un praf de sare grunjoasă
Cum prepari brioșa cu cremă de ciocolată
1 Prepară aluatul conform instrucțiunilor înscrise pe ambalaj. După ce a crescut și și-a dublat volumul, taie o treime din aluat și modelează 7 bile egale. Modelează aluatul rămas în 7 bile egale.
2 Presează bilele mari și așază în mijloc câte o lingură de Nutella. „Închide' crema în mijloc presând marginile și așază bilele în tava rotundă de 23 cm unsă cu grăsime, cu partea de îmbinare dedesubt.
3 Unge bilele mici pe dedesubt cu ou bătut și așază-le deasupra celor mari. Acoperă tava cu șervet umed și lasă la crescut la cald 1 oră.
4 Încinge cuptorul la semnul 6/180°C. Unge cu ou și dă la cuptor 25 min. Combină caramelul cu sare și servește într-un bol.
Incearca si aceasta reteta de crema de ciocolata pentru prajituri