Bezele cu zmeură
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2014/07/bezele-zmeura.jpg)
Dubleaza cantitațile ca sa folosești jumatate pentru un pudding ușor de vară.
• 8 porții • Gata în 2 ore și 20 min + plus timp de racire • 176 calorii per porție • 10 g grasimi
INGREDIENTE
■ 100 g zmeura
■ 1 lingurița oțet alb
■ 3 albușuri
■ 150 g zahar tos
■ Câteva picaturi de colorant alimentar roz – opțional
PENTRU UMPLUTURĂ
■ 200 ml frișca
MOD DE PREPARARE
1 Încinge cuptorul la semnul 1/100°C. Într-un bol pune zmeura și oțetul și marunțește pentru a obține un piure omogen.
2 Cu ajutorul telului electric bate albușurile spuma, pâna când își dubleaza volumul și formeaza vârfuri ascuțite. Cu telul în funcțiune adauga câte 1 lingura de zahar, pâna când încorporezi toata cantitatea și spuma devine lucioasa. Adauga piureul de fructe și combina. Adauga colorantul daca folosești.
3 Tapeteaza tava de copt cu hârtie și toarna cu cornetul cu ștuț în forma de stea 16 bezele. Da la cuptor 2 ore, pâna când se usuca și se desprind cu ușurința de hârtie. Lasa sa se raceasca minim 1 ora.
4 Pentru a servi bate frișca spuma și unge și lipește câte 2 bezele.