6 greșeli frecvente pe care le comiți atunci când gătești pieptul de pui.
Indiferent cât de priceput sau de experimentat ești în bucătărie, cu siguranță sunt greșeli pe care le faci atunci când gătești piept de pui. Care sunt principalele erori pe care le poți comite atunci când gătești folosind atât de popularul piept de pui.
1. Nu dezgheți corect carnea.
Dacă ai un piept de pui congelat pe care vrei să îl gătești, este greșit să îl scoți din congelator și să îl lași la temperatura camerei că să se dezghețe. În acest fel, carnea se poate contamina iar tu și familia ta riscați să va îmbolnăviți.
Poți lasă pieptul de pui la frigider, chiar dacă procesul de dezghețare se va desfășura mult mai lent. O altă soluție ar fi să pui carnea într-o pungă de plastic închisă foarte bine și să o așezi într-un vas cu apă rece pe care să o schimbi la fiecare 30 de minute, pentru că apă să fie rece în permanentă și pentru că dezghețarea să se facă mai repede.
Imediat după ce s-a decongelat, pieptul de pui trebuie gătit.
2. Nu speli bine recipientele și ustensilele pe care le-ai folosit pentru prepararea pieptului de pui.
Chiar dacă speli pieptul de pui, asta nu înseamnă că ai ucis toate bacteriile. Ba dimpotrivă, le poți împrăștia și mai mult. Indicațiile specialiștilor sunt să nu speli carnea de pui direct în chiuvetă, să speli și să cureți foarte bine toate recipientele și ustensilele (tocător, cuțite, vase) care au intrat în contact cu pieptul de pui crud. De asemenea, spală-te foarte bine pe mâini înainte să te apuci să gătești și altceva.
Citește care sunt cele 6 greșeli pe care le faci când gătești piept de pui aici
Dacă nu ştii cum să prepari carnea de pasăre, inspiră-te din articolul 10 rețete cu piept de pui!